Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Δουλιά και όχι ανεργία

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

"Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία",διατράνωσαν χτες το βράδυ στους δρόμους της Χαλκίδας εκατοντάδες εργαζόμενοι της Εύβοιας, που συμμετείχαν στο πανευβοϊκό συλλαλητήριο που είχε προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο.

Ενάντια και κόντρα στις συμβιβασμένες και συναινετικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και του τοπικού Εργατικού Κέντρου που δε θέλουν να θίξουν την κυβερνητική πολιτική και φοβούνται την αγωνιστική ανάταση και αντίσταση των εργαζομένων στην αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι του νομού με κεντρικό κορμό τους εργαζόμενους των "επικίνδυνων" επιχειρήσεων όπως ο "Κελαϊδίτης", ο "Μιμίκος", η "ΣΥΝΚΟ", η "ΕΑΣ Εύβοιας", η "ΔΑΡΙΓΚ" και τα Ναυπηγεία Αυλίδας, βροντοφώναξαν "Οχι στα μέτρα τα αντιλαϊκά" και έδωσαν υπόσχεση ότι "Αυτή η πολιτική η αντεργατική, μ' αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί".

Οι εργαζόμενοι των παραπάνω επιχειρήσεων, που βρίσκονται με το ένα πόδι στην ανεργία, έχουν ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούν. Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο στήριξης και προστασίας της ελληνικής παραγωγής, υποταγμένη στις εντολές των Βρυξελλών.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η πράσινη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας απέδειξε πως ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάρει αποφασιστικά στα χέρια της την υπόθεση της σύγκρουσης και της αντίθεσης μ' αυτή την πολιτική. Η χτεσινή μαζική συγκέντρωση έδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ξεπεράσουν τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να διεκδικήσουν ταξικά το δίκιο τους.

Η χτεσινοβραδινή συγκέντρωση - δήλωσε στο "Ρ" το μέλος της διοίκησης του ΕΚΕ Κ. Πάλλης - ανέδειξε τη θέληση των εργαζομένων να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της λιτότητας, των περικοπών σε κοινωνικές δαπάνες, σε κατακτήσεις και δικαιώματά τους. Ανέδειξε, επίσης, την έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης και αντιπαράθεσης από πλευράς της πλειοψηφίας που επικαλείται το επιχείρημα ότι δήθεν οι εργαζόμενοι δε θέλουν αγώνες.

"Πιστεύουμε - καταλήγει ο συνδικαλιστής - ότι το συλλαλητήριο θα αποτελέσει αφετηρία συνέχισης και έντασης των αγώνων και δε θα είναι απλή "ντουφεκιά" για τα "μάτια του κόσμου". Ο μονόδρομος του αγώνα αποτελεί την καλύτερη ανάδειξη και διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ