Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανναυτεργατική συγκέντρωση σήμερα

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους εφοπλιστές και κυβέρνηση

Συντονισμένη αγωνιστική απάντηση στην αντιναυτεργατική πολιτική και στην εφοπλιστική ασυδοσία δίνουν σήμερα οι ναυτεργάτες με πανναυτεργατική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με την 2ας Μεραρχίας.Ταυτόχρονα δίνουν απάντηση και στον κυβερνητικό αυταρχισμό, καθώς την ίδια ώρα στα δικαστήρια του Πειραιά θα δικάζονται συνάδελφοί τους συνδικαλιστές για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών επιβάλλει και η νέα άρνηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας να λάβει το παραμικρό μέτρο για τον ελάχιστο περιορισμό της εφοπλιστικής ασυδοσίας. Ο Στ. Σουμάκης προχτές το απόγευμα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΕΕ της ΠΝΟ για να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να ληφθεί το παραμικρό μέτρο για την απορρόφηση των ανέργων ναυτεργατών και την οικονομική τους κάλυψη. Την ίδια απάντηση έδωσε και σε ό,τι αφορά το δουλεμπόριο που "ανθίζει" στην Ακτή Μιαούλη, αλλά και τη "μαύρη" εργασία που βασιλεύει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πόσο "αχόρταγοι" είναι οι εφοπλιστές έρχεται να επιβεβαιώσει με δελτίο Τύπου και η Ενωση Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού,η οποία καταγγέλλει το διωγμό των θαλαμηπόλων και γενικά του ξενοδοχειακού προσωπικού από τα ελληνικά τουριστικά πλοία, με πρόσχημα τον ανταγωνισμό... Η ναυτεργατική Ενωση χαρακτηρίζει "αυθαίρετους" τους ισχυρισμούς της ΕΕΕΠ και σημειώνει ότι οι εταιρίες που διαθέτουν τουριστικά πλοία διεθνών πλόων δεν παρουσιάζουν πρόβλημα ανταγωνισμού, αφού στους ισολογισμούς τους εμφανίζουν τεράστια κέρδη. Ειδικά για ελληνικά κρουαζιερόπλοια, τονίζει ότι ένας από τους σοβαρότερους λόγους μειωμένης ανταγωνιστικότητας είναι η παλαιότητά τους που έχει ως φυσικό επακόλουθο το μεγάλο κόστος λειτουργίας τους.

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με κοινή τους ανακοίνωση καλούν όλους τους ναυτεργάτες να δώσουν σήμερα το μαζικό τους "παρών" στη συγκέντρωση, υπογραμμίζοντας ότι "μόνο ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα". Επίσης καλούν τους ναυτεργάτες να στηρίξουν μαζικά "τις προσπάθειες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για τη συσπείρωση στη βάση, για το συντονισμό της δράσης και την ενίσχυση των ταξικών - αγωνιστικών χαρακτηριστικών του συνδικαλιστικού κινήματος, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ΟΝΕ και της πλουτοκρατίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ