Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ελαττωματική" απόφαση

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ναι μεν παραδέχεται ότι υπήρξαν "σοβαρά ελαττώματα" κατά τις αρχαιρεσίες της Ενωσης Ναυτών, αλλά επιτρέπει τη συνέχισή τους

Με ένα εντελώς επιφανειακό, αλλά και αντιφατικό σκεπτικό, που βασίζεται σε θέματα τυπικών διαδικασιών και δεν αναφέρεται στην ουσία του ζητήματος, που είναι η κραυγαλέα νοθεία,η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, Χρυσούλα Πλατιά,απέρριψε χτες "ως μη νόμιμη" την αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να σταματήσει η εκλογική διαδικασία - παρωδία στην Ενωση Ναυτών!Την αίτηση κατέθεσαν 38 μέλη του σωματείου και ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών" και εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή 5 Φλεβάρη.

Η αίτηση κατατέθηκε επειδή ο πρόεδρος της ναυτεργατικής Ενωσης Αντώνης Νταλακογιώργος,τα δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής που ανήκουν στην παράταξή του και ο δικαστικός αντιπρόσωπος, συνέχισαν την εκλογική διαδικασία, παρά το γεγονός ότι στις 21 Γενάρη διαρρήχτηκε το σωματείο, παραβιάστηκε μία από τις 4 κάλπες, αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν ψηφοδέλτια. Επιπλέον, επειδή η "ομάδα Νταλακογιώργου" και ο δικαστικός με το "εφεύρημά" τους να χαρακτηρίσουν ως μη ψηφίσαντες τους 394 ναύτες που είχαν ρίξει τα ψηφοδέλτιά τους στην κάλπη που διαρρήχτηκε καλώντας τους να ψηφίσουν για δεύτερη φορά, παραβίασαν βασικές διατάξεις του καταστατικού και του νόμου που ανάμεσα στα άλλα αφορούν και τη μυστικότητα της ψήφου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, θεώρησε ότι το αίτημα για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ασκείται πρόωρα, επειδή σύμφωνα με το σκεπτικό της, "μόνο μετά τη λήψη και εφόσον ληφθεί άκυρη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του καθ' ου σωματείου (σ.σ. της Ενωσης Ναυτών), δημιουργείται δικαίωμα εκ του ουσιαστικού δικαίου προς αναγνώριση της ακυρότητας ή ακύρωσης αυτής και ενεργοποιείται αντίστοιχη αξίωση των αιτούντων να ζητήσουν την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων υποβάλλοντας αίτημα αναστολής των αποτελεσμάτων της άκυρης απόφασης, εφόσον βέβαια συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις προς τούτο".

Ωστόσο, το δικαστήριο δε δικαίωσε τις μεθοδεύσεις του προέδρου της Ενωσης Ναυτών και της "ομάδας" του, καθώς δεν απορρίπτει την κατηγορία ότι οι εκλογές είναι νόθες. Στο σκεπτικό αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Σημειώνεται, βέβαια, ότι η ύπαρξη σοβαρών ελαττωμάτων κατά τη διαδικασία λήψεως απόφασης (π.χ. παράβαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας) μπορεί να οδηγήσει σε γένεση απολύτως άκυρης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, η οποία (απόφαση) μπορεί να προσβληθεί οποτεδήποτε από τον επικαλούμενο ότι έχει έννομο συμφέρον με σχετική αγωγή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ