Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά ανταπόκριση

Εντείνεται η δραστηριοποίηση για τη στήριξη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, για να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα

Στα γραφεία του ΚΕΠΥΟ περιόδευσαν χτες οι συνδικαλιστές Δ. Αγκαβανάκης και Ν. Ζώτος,μέλη της "Επιτροπής Πρωτοβουλίας για να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα", όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους υπαλλήλους και συζήτησαν μαζί τους.

Οι εργαζόμενοι άκουσαν με προσοχή τους συνδικαλιστές, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και εξέφρασαν ενδιαφέρον για την προσπάθεια της Επιτροπής, αφού κοινή πεποίθηση ήταν ότι η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Μεγάλη συζήτηση αναπτύχθηκε και γύρω από τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, που μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης, όπως η σύνταξη, το εφάπαξ, η περίθαλψη, η μονιμότητα κ.ά.

Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ακόμα ότι η σκληρή αντεργατική πολιτική βρίσκει δυστυχώς συμπαραστάτες μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και ότι οι πλειοψηφίες στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις συναινούν και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων. Για το λόγο αυτό, κάλεσαν τους υπαλλήλους να συντονίσουν τη δράση τους, να στηρίξουν την προσπάθεια της Επιτροπής και να συμβάλουν, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να αποκτήσει έναν άλλο προσανατολισμό σε ταξική κατεύθυνση.

Συνδικάτο Οικοδόμων

Να πάρει μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών στις 3 Απρίλη αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων. Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι "σήμερα η πάλη για τη συσπείρωση των δυνάμεων που είναι αντίθετες με τις αντεργατικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την πολιτική της κυβέρνησης και με τη γραμμή της ενσωμάτωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ κ.ά., είναι καθήκον άμεσης προτεραιότητας".

Το Συνδικάτο καλεί όλα τα στελέχη των παραρτημάτων του να πάρουν μέρος στη σύσκεψη, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στις συνοικίες για την ενημέρωση όλων των εργατοϋπαλλήλων, να έρθουν σε επαφή με τα άλλα εργατικά σωματεία της περιοχής τους και να συντονίσουν την πάλη τους με όλες τις ζωντανές συνδικαλιστικές δυνάμεις της γειτονιάς.

- Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην πανελλαδική σύσκεψη και να στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της Επιτροπής για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ