Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ψήφισαν" και πεθαμένοι!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Νοθεία μεγάλης έκτασης έγινε στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων της "Καπνικής Μιχαηλίδη ΑΕ" στο Κιλκίς, όπου οι φερόμενοι ως ψηφίσαντες (1.076) είναι υπερδιπλάσιοι από τους πραγματικά ψηφίσαντες και ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τον αριθμό των εργαζομένων στην επιχείρηση!

Σύμφωνα με την ΤΕ της ΕΣΑΚ,ανάμεσα στους ψηφίσαντες εμφανίζονται 640 άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την επιχείρηση, επαγγελματίες ή εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, ακόμα και ένας νεκρός!

Τα εξωφρενικά δε σταματάνε εδώ. Στα πρακτικά της εφορευτικήςεπιτροπής υπάρχει πληθώρα παραλείψεων και ασαφειών. Για παράδειγμα είναι διαφορετικός ο αριθμός των ψηφισάντων που αναφέρεται, από τον αριθμό των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στην κάλπη, ενώ δεν αναφέρονται τα έγκυρα, τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια. Σημειώνεται ακόμη ότι στην επιχείρηση δούλεψαν τα δύο τελευταία χρόνια 780 άτομα συνολικά και από αυτούς ψήφισαν 436, χωρίς ωστόσο και γι' αυτούς να είναι σαφές αν όλοι τους ήταν μέλη του σωματείου, αφού στον σχετικό φάκελο αρχαιρεσιών, δεν υπάρχει κατάσταση μελών του Σωματείου. Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς αυτής σε σύλληψη νοθείας ήταν να "εκλεγούν" 36 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο, όλοι από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.

Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αλλοίωσης της ψήφου των εργαζομένων και του συσχετισμού των δυνάμεων. Επίσης, με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει θα καταφύγει σε κάθε νόμιμο ένδικο μέσο.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από την ΕΣΑΚ, συνέρχεται σήμερα το βράδυ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ