Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κλάδεψε" συνδικαλιστή ο Βαρδινογιάννης

Κορυφώνοντας τις προκλητικές ενέργειές της, η διεύθυνση της "Γενικής Εκδοτικής Τύπου" (ΓΕΤ),του ομίλου Βαρδινογιάννη,απέλυσε προχτές παράνομα τον Π. Δήμου,μέλος της διοίκησης της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, κοινοποιώντας την απόλυση με δικαστικό επιμελητή. Την ενέργεια αυτή της εταιρίας καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.Η Ενωση καταγγέλλει ότι η επιχείρηση είχε θέσει δυο μήνες σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια άλλους δυο μήνες σε αργομισθία, μόνο τον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Σημειώνει ότι η "ιδιαίτερη περιποίηση", που επιφύλαξε η εταιρία στον συνδικαλιστή, δεν είναι τυχαία, αλλά έχει σχέση με τη συμβολή του στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων στο εργοστάσιο, που οδήγησαν στην επίλυση μερικών οξύτατων προβλημάτων.

"Η διεύθυνση της ΓΕΤ - συνεχίζει - αρνούμενη επίμονα να αναθέσει δουλιά στον συνδικαλιστή, θέλησε με την παραπάνω μεθόδευση να φθείρει τον συνδικαλιστή στη συνείδηση των υπόλοιπων εργαζομένων, να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση. Αφού ο εργαζόμενος δεν ενέδωσε σε "δελεαστικές" προτάσεις της, προχώρησε στην απόλυσή του, βασισμένη στο νόμο 3198/55 (αναιτιώδης δικαιοπραξία), παραβιάζοντας προκλητικά το νόμο 1264/82".

Καλεί το υπουργείο Εργασίας, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που περικλείει η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά ενέργεια της ΓΕΤ και δηλώνει ότι "αυτή την αυθαιρεσία θα την αποκρούσουμε με κάθε μέσο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ