Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ως ταύρος εν υαλοπωλείω"...

"Επανασχεδιασμό του συνολικού συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης", επαγγέλθηκε, μόλις πάτησε το πόδι του στο ΙΚΑ, ο "αρχιερέας" της ιδιωτικής ασφάλισης

Στα χέρια του ειδικού της ιδιωτικής ασφάλισης, του Μ. Νεκτάριου,περιήλθε από χτες το ΙΚΑ, με την ανάληψη και επίσημα των καθηκόντων από το νέο διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού. Με τις πρώτες του δηλώσεις, ο Μ. Νεκτάριος ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η επιλογή του στη συγκεκριμένη θέση σηματοδοτεί την επιτάχυνση υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδίων για διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και του ΙΚΑ.Σ' αυτήν την κατεύθυνση, κινείται και η κυβερνητική απόφαση για ανάθεση σε οίκους του εξωτερικού, ίσως και του εσωτερικού, των μελετών για την "αναμόρφωση" του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο Μ. Νεκτάριος, κάνοντας σαφείς τις κυβερνητικές προθέσεις, σημείωσε πως "η παγκοσμιοποίηση των οικονομιών, καθώς και η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δημιουργούν την ανάγκη επανασχεδιασμού του συνολικού συστήματος κοινωνικής προστασίας της χώρας μας". Οσον αφορά το ΙΚΑ, ο Μ. Νεκτάριος άφησε να εννοηθεί πως στα σχέδια είναι η ενσωμάτωση σε αυτό ενός μεγάλου μέρους ασφαλιστικών ταμείων, με γενική βεβαίως υποβάθμιση των παροχών, λέγοντας πως "στο ΙΚΑ επιφυλάσσεται ο κύριος ρόλος στο νέο τοπίο, που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος της χώρας".

Ειδικότερα, είπε ότι "το νέο ΙΚΑ πρέπει να τεθεί σε νέες οργανωτικές και λειτουργικές βάσεις", με στόχο "τον περιορισμό των σχετικών δαπανών, που διογκώνονται από την προκλητή ζήτηση και τον ιατρικό πληθωρισμό"!

- Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι "η τοποθέτηση του Μ. Νεκτάριου - του αρχιερέα της ιδιωτικής ασφάλισης - στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, δεν είναι καθόλου τυχαία, σηματοδοτεί τις προθέσεις τους για σαρωτικές αλλαγές προς το χειρότερο".

Καταγγέλλει ότι τα τελευταία χρόνια κυβέρνηση και εργοδοσία κάνουν ό,τι μπορούν για να οδηγήσουν το ΙΚΑ σε διάλυση και ότι τα τεκμήρια ενοχής τους εστιάζονται στο ότι οι οφειλές κυβέρνησης και εργοδοτών ανέρχονται στο 1.645,91 δισ. δραχμές, στο ότι ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος και η μια στις δέκα επιχειρήσεις δεν είναι καταγραμμένη στο ΙΚΑ. Επισημαίνει ότι "ο υπουργός Εργασίας, με τις ευλογίες του προέδρου της ΓΣΕΕ, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για νέα σαρωτική έφοδο στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, με το άνοιγμα του φακέλου για το μεγάλο πακέτο του ασφαλιστικού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ