Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσφυγή για ποινικοποίηση απεργίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Στα δικαστήρια προσφεύγει η διοίκηση της εταιρίας "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ",ζητώντας να κηρυχτεί η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων "Ελληνικών Πετρελαίων" καταγγέλλει την παραπάνω ενέργεια και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά όργανα να υποστηρίξουν το δίκαιο αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΚΟ πραγματοποίησαν απεργία από την περασμένη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα με αιτήματα: Τη μελλοντική εξασφάλιση της παραγωγικής λειτουργίας των χημικών εργοστασίων των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης και την κάλυψη των 150 κενών οργανικών θέσεων εργασίας με νέο προσωπικό.

"Αντιλαμβάνεστε πλέον όλοι, ότι εφ' όσον η Εταιρία για θέματα μελλοντικής επιβίωσης των εργοστασίων και για διασφάλιση ομαλών συνθηκών εργασίας προσφεύγει στα δικαστήρια για να ακυρώσει τους αγώνες μας, τι μπορεί να συμβεί όταν θα πρέπει να αγωνιστούμε για την εξασφάλιση των εργασιακών μας σχέσεων, θέμα που ήδη βρίσκεται προ των πυλών και μας απασχολεί καθημερινά εδώ και ένα χρόνο", σημειώνει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ