Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Μαργιορή

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ τελευταία η κυβέρνηση ο... τσαμπουκάς του Σημίτη της έλειπε. Ο τσαμπουκάς και το ύφος "αρκετά μας τα είπατε, τώρα η σειρά μας".***

Μας εξάγγειλαν εδώ και δύο μέρες βαρυσήμαντη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, για να λύσουν, υποτίθεται, το "μέγα εθνικό θέμα" και να αντιμετωπίσουν τις προβοκάτσιες της Τουρκίας και την ολομέτωπη διπλωματική επίθεση.

***

Τελικά, χρησιμοποίησαν το εν λόγω... υπερκομματικό όργανο για να σώσουν το κεφάλι τους και να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει όλο το θρίλερ της υπόθεσης Οτσαλάν σε κάθε Ελληνα πολίτη.

***

Γιατί τα περί εξεταστικής επιτροπής της Βουλής τι άλλο μπορεί να είναι; Είναι γνωστή άλλωστε η αρχή που λέει πως, όταν θέλεις να "θάψεις" μια υπόθεση, συστήνεις μία επιτροπή.

***

Ιδού λοιπόν το... "μέγα εθνικό θέμα". Το πώς ο Σημίτης και η παρέα του θα διατηρήσουν όπως όπως τους θώκους τους και πώς δε θα γίνουν λεία στο "λάκκο των λεόντων", που έχει καταλήξει να είναι το ίδιο τους το κόμμα.

***

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ τυχαία βέβαια είναι και η χτεσινή εμφάνιση Σκανδαλίδη, που μέσα από τις γνωστές ΠΑΣΟΚοειδείς υπερφίαλες και βαθυστόχαστες δηλώσεις περί "αναγέννησης" και "επανίδρυσης" του κινήματος, ζήτησε από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να βάλουν ένα χεράκι πριν χαθεί η... κουτάλα.

***

Δεν έχουμε, ξέρετε, καμία αμφιβολία ότι στο επικείμενο αλισβερίσι κρατικοδίαιτων παραγόντων με έντονες τάσεις ανασφάλειας, το οποίο ευγενώς αποκαλούνε "Συνέδριο του Κινήματος", θα βρούνε κάποιο τρόπο να το βολέψουνε.***

Τα κονδύλια του πακέτου Σαντέρ να 'ναι καλά, καθώς και διάφορες άλλες δυνατότητες που δίνει η εξουσία.

***

Με τον μέσο Ελληνα όμως θα έχουν πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Γιατί όσο και να τον υποτιμούν και να επιδιώκουν να τον διατηρούν αμέτοχο και απαθή στα πολιτικά τεκταινόμενα, είναι πλέον δύσκολο να το καταφέρουν. Είναι πολλά τα ατοπήματα και θα τα πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ