Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ - ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καταγγέλλουν την εγκληματική στάση κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών

Καταπέλτης κατά της εγκληματικής στάσης της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι οι ανακοινώσεις - καταγγελίες των οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης, Επιτροπών Ειρήνης και άλλων μαζικών οργανώσεων.

  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αργοστολίου θεωρεί εθνικό εξευτελισμό και ντροπή την ενέργεια της κυβέρνησης που έπαιξε άλλη μια φορά το ρόλο του υποτακτικού των ΗΠΑ και της Τουρκίας, παραδίδοντας τον ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν στα νύχια των στρατοκρατών. Αφού εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του, απαιτεί να χαρακτηριστεί πολιτικός κρατούμενος ο Οτσαλάν και να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη για την πολιτική επίλυση του κουρδικού ζητήματος.
  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Πλάκας καταδικάζει την κυβέρνηση, ενώ με ψήφισμά του το παράρτημα Μακρύνειας (Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας) που εξέδωσε στη συνέλευσή του, θεωρεί στάση και πράξη ντροπής την παράδοση από την κυβέρνηση του Οτσαλάν και την παραμονή της στη διακυβέρνηση της χώρας επικίνδυνη. Ανάλογη ανακοίνωση συμπαράστασης και καταγγελίας εξέδωσε και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας.
  • Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου τονίζει πως οι Μακρονησιώτες με αισθήματα απέχθειας καταγγέλλουν την παράδοση του Οτσαλάν και καταδικάζουν την κυβερνητική στάση. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τις εμπειρίες και τις ευαισθησίες από τους πολύχρονους αγώνες βρίσκονται δεκαετίες ολόκληρες γνήσιοι συμπαραστάτες του κουρδικού λαού και στους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία και ανεξαρτησία.
  • Η Α Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά της ΠΕΑΕΑ,που στη δύναμή της ανήκουν τα παραρτήματα Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Σαλαμίνας και Αίγινας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την παράδοση του Α. Οτσαλάν. Χαρακτηρίζει την πράξη της κυβέρνησης πράξη εσχάτης πολιτικής κτηνωδίας και καλεί τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να συμπαρασταθούν στον αγώνα του κουρδικού λαού.
  • Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Τραυματιών Αναπήρων Θυμάτων 1944 - '67 με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλουν τη διεθνή αντίδραση, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που με την τρομοκρατία προσπαθούν να υποτάξουν τους λαούς και ιδιαίτερα τον κουρδικό λαό. Καλούνται όλοι οι αγωνιστές, όλος ο λαός να σταθούν στο πλευρό του κουρδικού λαού, να στηρίξουν τον ηρωικό αγώνα τους.
  • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης 1941 - '44 θεωρεί ύψιστο χρέος να βρεθεί μαχητικά αλληλέγγυος για τη σωτηρία του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν και στον αγώνα του κουρδικού λαού. Επίσης, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕΑ) στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει πράξη εσχάτου ευτελισμού και σελίδα ντροπής και καταισχύνης, ανεξίτηλη μέσα στην ιστορία μας, τα όσα οι δουλόφρονες της κυβέρνησης διέπραξαν παραδίδοντας τον Κούρδο ηγέτη στο στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας. Οι ΕΠΟΝίτες και οι ΕΠΟΝίτισσες της Κατοχής - μέλη της ΠΕΑΦΕΑ, καθώς γιορτάζουν τα 56 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, βρίσκονται δίπλα σ' όλους τους πατριώτες στους κοινωνικούς αγώνες για να σωθεί ο Οτσαλάν.
  • Το παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ κάνει λόγο για κυβέρνηση ντροπής και για προδοσία του αγωνιζόμενου για ελευθερία και δικαιώματα κουρδικού λαού. Αυτό το κατάντημα είναι αποτέλεσμα της υποταγής της κυβέρνησης στον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό. Καλούν όλους τους αντιστασιακούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνει σήμερα 24.2.99 και ώρα 7 μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας) στην Πάτρα η Επιτροπή Ειρήνης.
  • Ανάλογες καταγγελίες με τις οποίες καλείται όλος ο αντιστασιακός κόσμος να συμπαρασταθεί στους αγωνιζόμενους Κούρδους εξέδωσαν: Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου και ο Σύλλογος Φίλων της Εθνικής Αντίστασης Πειραιά, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Χαλκίδας, η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ), η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ελευσίνας της ΠΕΑΕΑ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης εκφράζει την οργή και αγανάκτησή της για όλους όσοι συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στην παράδοση του Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές. Οι συνυπεύθυνοι για τη γενοκτονία των Κούρδων είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν πολιτικό άσυλο στον ηγέτη του κουρδικού λαού. Είναι οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, που προσπαθούν να συντρίψουν κάθε λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, επισημαίνεται. Κι αφού εκφράζει τη συμπαράστασή της, η Επιτροπή ανακοινώνει πως συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής και απορρυπαντικά, για τους Κούρδους πρόσφυγες στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό τα γραφεία της Επιτροπής (Αγ. Βαρβάρας 65 τηλ: 9733.715) θα είναι ανοιχτά καθημερινά 6 - 7 μ.μ.
  • Το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης τονίζει: Οι μάσκες έπεσαν! Η διπροσωπία των κυβερνήσεων της "πολιτισμένης" Ευρώπης, του σύγχρονου, "ελεύθερου" κόσμου αποκαλύφθηκε, παρουσιάζοντας τη βαρβαρότητα και το αποκρουστικό πρόσωπο της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης. Η ενοχή της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι δοσμένη και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες.
  • Το Συμβούλιο της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας καταδικάζει και καταγγέλλει όσα έγιναν με την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους και κάνει έκκληση για κινητοποίηση να σωθεί ο ηγέτης των Κούρδων και να λυθεί το κουρδικό πρόβλημα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Κήρυκου καταδικάζει με αγανάκτηση την ελληνική κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη στάση της διέσυρε διεθνώς τον ελληνικό λαό και είναι αποτέλεσμα της υποτέλειας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Ιωνίας Αττικής καταδικάζει τους υπεύθυνους για την παράδοση του Οτσαλάν, την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και τις ΗΠΑ και ζητά να ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία του Κούρδου ηγέτη και για τη δικαίωση του κουρδικού αγώνα. Καλείται η κυβέρνηση ν' αλλάξει ρότα στην πολιτική της και να ακολουθηθεί μια πολιτική που υπερασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα.
  • Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Λευκάδας,με ψήφισμα καταδίκης της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των χωρών της ΕΕ όπως και των ΗΠΑ, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον κουρδικό λαό και καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους.
  • Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας τονίζει ανάμεσα στα άλλα: Εμείς οι Πόντιοι, που έχουμε υποστεί όμοια, με ιδιαίτερη ευαισθησία παρακολουθούμε το δράμα του κουρδικού λαού, στο πλευρό του οποίου τασσόμαστε αλληλέγγυοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ