Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Επικίνδυνη και υποκριτική η δήλωση των 15 υπουργών Εξωτερικών

Αναφερόμενο στην κοινή δήλωση των 15 υπουργών των Εξωτερικών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει:

"Η δήλωση των 15 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συνυπέγραψε πανηγυρικά η ελληνική κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη, γιατί αναγορεύει σε τρομοκρατική ενέργεια κάθε λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται και διεκδικεί. Είναι καιρός να βγουν συμπεράσματα για τους πραγματικούς σκοπούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, που συγκροτεί τη "νέα δομή" του στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας!

Η δήλωση των 15 είναι υποκριτική, γιατί επιχειρεί να παρουσιάσει την Ε Ε ως υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ίδια ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν τους αγρότες στις Βρυξέλλες και τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι οι κυβερνήσεις της και η ίδια θεωρούν τον κουρδικό λαό τρομοκράτη, ενώ παρέδωσαν τον Οτσαλάν στην Τουρκία. Από την επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, πρέπει να αναμένονται αποφάσεις για επιπρόσθετους κατασταλτικούς μηχανισμούς κατά των λαών.

Η δήλωση των 15, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική λύση στο κουρδικό, δεν εννοεί τίποτε περισσότερο από τον στόχο των ιμπεριαλιστών να "λυθεί" το Κουρδικό στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων", δηλαδή σε βάρος του κουρδικού και των άλλων λαών της περιοχής.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Να σφυρηλατήσουν τη δική τους ενότητα, το δικό τους μέτωπο κατά της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αξιοπρέπειας και χάραξης μιας φιλολαϊκής πορείας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ