Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι και υπό απόλυση

Στο "δρόμο" απειλούνται να πεταχτούν 35 εργαζόμενοι της βιοτεχνίας γυναικείων ενδυμάτων "Μπουκάμπο" στο Κερατσίνι, καθώς οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δήλωσαν ότι μέχρι τέλος της βδομάδας θα σταματήσει η δουλιά! Οι εργαζόμενοι από χτες πραγματοποιούν κατάληψη στη βιοτεχνία και απαιτούν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα, που τους χρωστούν οι ιδιοκτήτες της βιοτεχνίας από το 1998! Οι ιδιοκτήτες της βιοτεχνίας είναι οι: Γ. Μπουντούρης,Φ. Κατσιμπίρης και Θ. Μπογιατζής.

Από χτες το πρωί στο πλευρό των εργαζομένων ήταν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Πειραιά και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μ. Νουφαρίτσης.Στις συνομιλίες, που είχαν οι συνδικαλιστές με έναν από τους τρεις ιδιοκτήτες, ο τελευταίος δήλωσε ότι θα κάνει προσπάθειες μέχρι την Παρασκευή να δοθούν τουλάχιστον τα δεδουλευμένα του 1998, αλλά ότι αδυνατεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα του 1999! Επιπλέον "προσφέρθηκε" να... βοηθήσει τους εργαζόμενους, απολύοντάς τους, χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, προκειμένου να μπουν στο Ταμείο ανεργίας!

Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, τα προβλήματα στη βιοτεχνία έχουν αρχίσει εδώ και ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό, έχουν γίνει περίπου 60 "οικειοθελείς" απολύσεις. "Δυστυχώς, ο φόβος της ανεργίας μάς έκλεινε το στόμα", είπε η Γεωργία.Η Χριστίνα εργάζεται στη βιοτεχνία και πριν 1,5 μήνα γέννησε. Οπως μας κατάγγειλε, ο ιδιοκτήτης την κάλεσε και της ζήτησε να υπογράψει ότι δεν έχει γεννήσει (!),προκειμένου να γλιτώσει χρήματα. Η κ.Αγγελική, που είναι 62 χρονών, θέλει λίγους μήνες, για να συμπληρώσει τα ένσημα που απαιτούνται, για να πάρει "μια αξιοπρεπή σύνταξη". "Αυτή η γυναίκα είναι εδώ μέσα 20 χρόνια, όταν ακόμα αυτή η βιοτεχνία δούλευε με μια μηχανή και τώρα δεν μπορεί να πάρει ούτε σύνταξη" (!), μας είπε μια άλλη εργαζόμενη. Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων, οι ιδιοκτήτες δίνουν τη δουλιά σε συνεργεία που δουλεύουν "φασόν" και ότι έχουν φτιάξει επιχείρηση στη Βουλγαρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ