Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εις το όνομα" της ΟΝΕ...

Αποκαλυπτική εμφάνιση του προέδρου της ΓΣΕΕ σε συνέντευξη Τύπου

Στηρίζοντας την αντεργατική κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και γραμματέας της ΠΑΣΚΕ,καταφέρθηκε χτες -σε συνέντευξη Τύπου- ενάντια στις άλλες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ σχετικά με την απόφαση μη συμμετοχής της Συνομοσπονδίας στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη για το φορολογικό και ανακοίνωσε ότι θα συγκλιθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ το δεύτερο 15ήμερο του Απρίλη.

Δηλώνοντας ότι ούτε αυτός, ούτε η ΠΑΣΚΕ "δεν πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς, υπό καθεστώς ομηρίας"(!), εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις τρεις άλλες παρατάξεις, κάνοντας λόγο για "ετερόκλητες οριακές αριθμητικές πλειοψηφίες", οι οποίες δεν μπορούν να "καθορίζουν τη δράση της ΓΣΕΕ με μοναδικό γνώμονα την πριμοδότηση των κομματικών στρατηγικών της αντιπολίτευσης"! Σημείωσε, δε, με έμφαση ότι προέχει η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και η κοινωνική συνοχή.

Σχετικά με το 35ωρο,είπε ότι πρέπει να εφαρμοστεί "χωρίς μείωση αποδοχών και χωρίς καταστρατηγήσεις της εργατικής νομοθεσίας", την ίδια ώρα που έχει νομοθετηθεί η ελαστικοποίηση της εργασίας!

Χατακτήρισε τη μη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στον "κοινωνικό διάλογο" για το φορολογικό, "ολίσθημα", ενώ υποστήριξε τις θέσεις που διατύπωσε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι στοχεύουν στην "κοινωνική δικαιοσύνη"!

Ακόμη, επανέλαβε την ολόθερμη στήριξη στην κυβέρνηση για το θέμα Οτσαλάν, λέγοντας ξανά ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα "κλίμα εθνικής ομοψυχίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ