Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Σθεναρή αντίδραση στο νόθο καθεστώς

Ξανά σήμερα στα δικαστήρια η υπόθεση του συνεδρίου - παρωδία της ΠΝΟ. Εκεί θα βρεθούν από τις 9 το πρωί ναυτεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι του Πειραιά

Στα δικαστήρια του Πειραιά συντονίζουν σήμερα στις 9 το πρωί τα αγωνιστικά τους βήματα ναυτεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι της πόλης, αντιδρώντας στην επιχείρηση νομιμοποίησης του συνεδρίου - παρωδία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που έχουν στήσει οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση. Εκείνη την ώρα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, θα εκδικάζεται η αίτηση που, αντικαταστατικά, κατέθεσε η Νομική Υπηρεσία της ΠΝΟ, ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της πρωτόδικης απόφασης που κηρύσσει άκυρο το Συνέδριο της ΠΝΟ και παύει από τη θέση του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας τον Γιάννη Χαλά.

Οι ναυτεργάτες, υπογράφοντας το υπόμνημα που εξέδωσαν από κοινού ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", απαιτούν την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης, ώστε να παραδώσει - όπως σημειώνεται - άμεσα ο έκπτωτος Γ. Χαλάς στην τριμελή επιτροπή, που προβλέπει το Καταστατικό της ΠΝΟ, τα πρωτόκολλα με τα περιουσιακά στοιχεία της Ομοσπονδίας. Διαφορετικά - σημειώνουν - δυναμιτίζονται τα θεμέλια της ΠΝΟ. Απαιτούν, επίσης, τη ριζική αλλαγή του Καταστατικού της ΠΝΟ και άλλων ναυτεργατικών σωματείων, την άμεση εφαρμογή της απλής αναλογικής για την εκλογή όλων των οργάνων, την εκλογή της διοίκησης της ΠΝΟ από το εκλογικό συνέδριο και του προεδρείου από τη διοίκηση.

Η ΤΕ Πειραιά της ΕΣΑΚ

Αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το μαζικό αγωνιστικό τους "παρών" σήμερα στις 9 το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Πειραιά της ΕΣΑΚ."Η πάλη για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος αφορά όλους τους εργαζόμενους", επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζονται: "Οι ωμές κυβερνητικές - εφοπλιστικές παρεμβάσεις, που αποσκοπούν να διατηρήσουν στην "καρέκλα" το δοτό πρώην γενικό γραμματέα της ΠΝΟ και να διασώσουν το καθεστώς του εργατοπατερισμού". Επισημαίνεται, επίσης, ότι η ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομης Παρέμβασης", που στηρίζουν το άθλιο καθεστώς στην ΠΝΟ, είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες.

Σε ό,τι αφορά την "κατάπτυστη" ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΚΕ Πειραιά, κάνοντας επίθεση εναντίον της ΕΣΑΚ, υπογραμμίζεται ότι: "Οι απολογητές της αντιλαϊκής πολιτικής στρέφονται ενάντια στους ναυτεργάτες, που υπερασπίζονται τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα". Ειδικά για τον πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚΓιάννη Μίχα,τονίζεται: "Το φερέφωνο της κυβέρνησης, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, πρόεδρος του ΕΚΠ Γ. Μίχας και τα άλλα στελέχη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, βρέθηκαν στην ΠΝΟ, προκαλώντας τους ναυτεργάτες, όχι γιατί κόπτονταν για την απεργία των ναυτεργατών, αλλά για να στηρίξουν το καθεστώς της νοθείας και να καθοδηγήσουν άμεσα την επιχείρηση διάσωσης του εργατοπατερισμού και του έκπτωτου Γιάννη Χαλά". Οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις της ΕΣΑΚ και της "Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης", επισημαίνεται, πρωτοστατούν στην οργάνωση της αντίστασης και της αντεπίθεσης του συνδικαλιστικού κινήματος, ενισχύουν τις προσπάθειές τους για το συντονισμό των αγώνων και την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ