Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Ετοιμοι για αγώνες

Σε αγωνιστική εγρήγορση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία εφημερίδων Αθηνών,αφού η επικείμενη δημιουργία και άλλων, νέων πρακτορείων διακίνησης εφημερίδων και εντύπων, απειλεί σοβαρά το μέλλον της εργασίας τους, αλλά και όλα τα δικαιώματά τους. Προχτές, Κυριακή, πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και την παραπέρα δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα ότι σε περίπτωση μη επίλυσης των προβλημάτων τους, θα προχωρήσουν εντός του μήνα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στη συγκέντρωση που παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από την ΠΟΕΣΥ,την ΕΣΗΕΑ,την ΕΣΠΤ,την ΕΠΗΕΑ και την Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων,καθώς και εκπρόσωπος των Πρακτορείων Θεσσαλονίκης,αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον υπουργό Τύπου να αναλάβει πρωτοβουλία για κοινή σύσκεψη όλων αυτών που σχετίζονται με τις ανακατατάξεις που συντελούνται στο χώρο της διακίνησης του Τύπου.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι: Διασφάλιση της δουλιάς για όλους τους εργαζόμενους και των δύο Πρακτορείων. Διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να ζητηθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΠΕΑΤ της 12/3/99 να προκύψει διοίκηση που θα συζητήσει και θα αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ