Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Αντιστάθηκε στους Αμερικανούς

και θίχτηκαν τα... τσιράκια

Μνήμες "χωροφυλακής Λιτόχωρου" ξύπνησαν χτες οι αστυνομικοί της περιοχής, όταν έσπευσαν να αλυσοδέσουν έναν κομμουνιστή που έκανε το πατριωτικό του καθήκον, φωνάζοντας ΟΧΙ στους Αμερικανούς

Μετά τους Γερμανούς, που προχτές έκαναν κατοχή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χτες ήταν η σειρά των Αμερικανών να καταλάβουν την παραλία του Λιτόχωρου. Στις 8 το πρωί έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν να αγκυροβολεί σε μισό μίλι απόσταση από την ακτή το γιγαντιαίο ελικοπτεροφόρο - αποβατικό "Νασάου". Λίγη ώρα αργότερα από το σκάφος ξεκίνησαν τρεις μικρές αποβατικές "παντόφλες" που συνοδεία ελικοπτέρων αποβίβασαν στην παραλία 4 άρματα μάχης, ένα άρμα ρυμούλκησης και 50 πεζοναύτες. Η περιοχή είχε αποκλειστεί ήδη από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο διοικητής της ελληνικής 24ης Ταξιαρχίας κατέφθανε στην περιοχή για να εγκαταστήσει τις περίφημες χημικές τουαλέτες!

Με μία αιφνιδιαστική για τις αστυνομικές δυνάμεις κίνηση ο δημοτικός σύμβουλος Λιτόχωρου και γραμματέας της ΚΟΒ του ΚΚΕ, Ζαχαρίας Καρακίτσιος,περνά τον κλοιό με το αγροτικό αυτοκίνητό του και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αστυνομικοί ξεδιπλώνει στα 300 μέτρα από τους Αμερικανούς πανό με το σύνθημα "Αμερικάνοι φονιάδες των λαών".Πέντε ασφαλίτες και μαζί τους ο αστυνομικός διευθυντής Κατερίνης πέφτουν πάνω του κι αφού τον γρονθοκοπούν του περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της "αντίστασης κατά της αρχής"!

Τελικά, η αστυνομία αναγκάστηκε να τον αφήσει ελεύθερο, κάτω από το βάρος των διαμαρτυριών που ήδη εκφράζονταν μαζικά στο διοικητή του τμήματος. Τηλεφωνικό διάβημα στο αστυνομικό τμήμα Λιτόχωρου έκανε η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ