Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΙΕΡΙΑ
Κλαδί ελιάς στην παραλία της απόβασης
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη συγκέντρωση στο Λιτόχωρο, πουοργανώνει, για την Κυριακή 14 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, η ΕΕΔΥΕ

Βροντερή θα ακουστεί την Κυριακή η φωνή του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας, στη συγκέντρωση που οργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στο Λιτόχωρο. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και σ' αυτήν θα πάρουν μέρος φίλοι της ειρήνης, που θα φτάσουν με πούλμαν από την Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα. Η αναχώρηση από την Αθήνα έχει οριστεί για τις 6 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος, ενώ οι Θεσσαλονικείς θα ξεκινήσουν στις 10 από το άγαλμα Βενιζέλου. Επίσης από Πειραιά θα αναχωρήσουν τα πούλμαν στις 6 το πρωί από το Δημοτικό Θέατρο. Για δηλώσεις συμμετοχής από την Αθήνα στα τηλέφωνα: 38.44.853, 38.27.303.

Το κείμενο της ΕΕΔΥΕ, που καλεί το λαό σε αντίσταση και αγώνα, κυκλοφορεί ήδη πλατιά και είναι καθημερινές πλέον οι δηλώσεις διαφόρων φορέων, τόσο για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κυριακής, όσο και για ανάληψη και άλλων πρωτοβουλιών. Οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας" στη Θεσσαλονίκη, μέσα από σύσκεψη που έγινε στην Πολυτεχνική Σχολή, αποφάσισαν τη δημιουργία "Επιτροπής ενάντια στον Πόλεμο", η οποία, εκτός από την οργάνωση της συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Λιτόχωρο, ανέλαβε τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την οργάνωση εκδήλωσης, την Παρασκευή, 19 Μάρτη.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, καλεί την κυβέρνηση σε παραίτηση. "Τρίβουμε τα μάτια μας, δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά που βλέπουμε είναι αληθινά και ότι η χώρα μας έχει γίνει πια ξέφραγο αμπέλι", αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ