Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αντιστεκόμαστε
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των γειτονικών λαών
  • Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

"Ολοι, ΤΩΡΑ, να υψώσουμε τη φωνή μας, απαιτώντας: Καμιά εμπλοκή της χώρας στη σφαγή των γειτονικών λαών, έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια".

Την έκκληση αυτή απευθύνει η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, που κυκλοφόρησε χτες. Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Σε ορμητήριο του ιμπεριαλισμού, σε βάρος των λαών των Βαλκανίων, αλλά και ευρύτερα, έχει μετατραπεί η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Θεσσαλονίκη είναι υπό κατοχή. Στο Κιλκίς εγκαθίσταται η πολυεθνική δύναμη επέμβασης του ΝΑΤΟ, και όλος ο νομός μετατρέπεται σε χώρο εκπαίδευσης και εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Το λιμάνι του Λιτοχώρου χρησιμοποιείται σαν προγεφύρωμα της επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μετατρέπονται σε υπηρετικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των "αναγκών" του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο των νομών της περιοχής έχει τεθεί στην υπηρεσία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, που έρχεται να επιβάλει την "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών. Το μέγεθος της πολεμικής αυτής μηχανής, η ίδια η παρουσία της, προσβάλλουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας, δημιουργούν τεράστιους κινδύνους στην ευαίσθητη περιοχή μας.

Η σημερινή κατάσταση ΟΜΗΡΙΑΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποτέλειας της κυβέρνησης και της συμμετοχής της στους σχεδιασμούς της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων". Πρόκειται για μια κυβέρνηση, που, όπως αποδείχτηκε και από την παράδοση του Οτσαλάν, αλλά και γενικότερα από τη στάση της απέναντι στον κουρδικό λαό και το κίνημά του, είναι το τσιράκι των ΗΠΑ, μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Μια κυβέρνηση, που αυτή και η πολιτική της πρέπει με τη λαϊκή ενότητα και πάλη, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, να απομακρυνθούν το συντομότερο. Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις αυτές ρίχνουν και τα προσωπεία της "δημοκρατικής" Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποκαλύπτεται ο πραγματικός της χαρακτήρας, σαν μηχανισμός οικονομικής πολιτικής κυριαρχίας των πολυεθνικών, αντίπαλος, κάθε λαού που παλεύει για τα δικαιώματά του.

Κανείς δεν πρέπει να σιωπά, να μένει αμέτοχος. Ολοι, ΤΩΡΑ, να υψώσουμε τη φωνή μας, απαιτώντας: Καμιά εμπλοκή της χώρας στη σφαγή των γειτονικών λαών, έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η χρησιμοποίηση της χώρας ως γέφυρας μεταφοράς ΝΑΤΟικών δυνάμεων, η χρήση των βάσεων που υπάρχουν στη χώρα μας, καθώς και η πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει και στρατιωτική δύναμη, καθιστούν τον ελληνικό λαό ΟΜΗΡΟ των εγκληματικών σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού. Υπογραμμίζουμε, ταυτόχρονα, ότι στην πολιτική της κυβέρνησης συναινούν, τόσο η ΝΔ με την ενεργό της στήριξη, όσο και ο ΣΥΝ και τα άλλα κόμματα που δεν αντιπαρατίθενται ουσιαστικά στη λογική της "νέας τάξης πραγμάτων".

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, χρειάζεται ο λαός να παρέμβει, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Η αγανάκτηση να γίνει μαζική δράση. Το πραγματικό δίλημμα είναι: Αντίσταση ή υποταγή, Αντεπίθεση ή Ραγιαδισμός. Απαιτείται αγώνας, μέσα από ένα παλλαϊκό μέτωπο Αντίστασης και Προοπτικής για να ανοίξει ο δρόμος για άλλη πορεία της χώρας. Να απαιτήσουμε την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Με τους αγώνες μας, αλλά και την ψήφο μας και στις ευρωεκλογές, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ να ανοίξουμε το δρόμο.

Εμπρός με το ΚΚΕ η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ