Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Κερδισμένοι Μαρούσι και Νήαρ Ηστ

Οι Μαρουσιώτες πέτυχαν νίκη - σωτηρία επί του Σπόρτιγκ, ενώ η Νήαρ Ηστ επικράτησε του Περιστερίου και... φλερτάρει με την Ευρώπη

Οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους στη χτεσινή 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Μαρούσι και Νήαρ Ηστ ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι, αφού το πρώτο πήρε βαθιά ανάσα, όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία και η δεύτερη "αγκάλιασε" την έξοδό της στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα:

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΣΠΟΡΤΙΓΚ 82-77: Με βασικό όπλο την περιφέρεια το Μαρούσι πήρε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Σπόρτιγκ, σ' ένα παιχνίδι που ήταν αμφίρροπο μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού και οι Πατησιώτες καίγονταν για τους βαθμούς της νίκης. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο για αυτούς ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαίος από τους νικητές ήταν ο Τέρνερ, που σημείωσε 24 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μικ, που πέτυχε 20 πόντους. Από το Σπόρτιγκ ξεχώρισαν οι Φορντ (20 πόντοι) και Μαγκί (13 πόντοι).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 74-63: Ο,τι ήθελαν αυτό πέτυχαν οι Πατρινοί. Μετά τη νίκη τους επί των Κρητικών ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στην Α1. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι επιβάλλοντας το ρυθμό τους και έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια. Σε αυτό συντέλεσε και η πολύ καλή απόδοση του Βετούλα. Εξασφάλισαν νωρίς νωρίς μια διαφορά 10 πόντων, την οποία κράτησαν μέχρι το τέλος, χάρις στην πολύ καλή άμυνα ζώνης που εφάρμοσαν. Από τον Απόλλωνα ξεχώρισε ο Μυριούνης, που σημείωσε 20 πόντους, ενώ από το Ηράκλειο πολύ καλή απόδοση είχε ο Φορτέ.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 85-80: Ντέρμπι με τα όλα του έγινε στο κλειστό της Καισαριανής, με τους γηπεδούχους να παίρνουν στο τέλος τη νίκη, που τους βάζει για τα καλά σε... ρυθμούς Ευρώπης. Κορυφαίος των Καισαριανιωτών ήταν ο νεαρός Τσαρταρής, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους. Αρκετή καλή απόδοση είχαν και οι υπόλοιποι περιφερειακοί της ομάδας. Από το Περιστέρι, που για άλλη μια φορά απέδειξε ότι εκτός έδρας δεν τα πάει καλά, ξεχώρισαν οι Παπαμακάριστος (12π), Μαρτίνεθ (20π). Ο τελευταίος έδωσε μάχες κάτω από το καλάθι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να "γυρίσουν" οι φιλοξενούμενοι το παιχνίδι.

ΠΑΠΑΓΟΥ - ΠΑΟΚ 64-87: Ετσι όπως ήταν βαθμολογικά τα πράγματα μόνο σε θαύμα ήλπιζαν οι παίκτες του Παπάγου, προκειμένου να έχουν κάποιες ελπίδες ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο ΠΑΟΚ όμως δε φάνηκε διατεθειμένος να γίνει θύμα έκπληξης και νίκησε άνετα τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον ουσιαστικά στην Α2. Κορυφαίοι των νικητών οι Μπέρι (31 π) και Μπαλογιάννης (21).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 86-77: Με τη σκέψη στο κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Αρη και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου που ξαναβρέθηκε σε δυσμενή βαθμολογική θέση. Κορυφαίος των "πρασίνων" ήταν ο Ράτζα, που έκανε ό,τι ήθελε κάτω από το καλάθι και πέτυχε 30 πόντους. Από τον Πανιώνιο, που απογοήτευσε ξανά με την εμφάνισή του, προσπάθησε για το καλύτερο ο Σιμς (13).

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 73-67: Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε την ΑΕΚ ο "γηραιός". Επικράτησε των "κιτρινόμαυρων" παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Αν και το παιχνίδι στην αρχή φαινόταν μονόλογος των γηπεδούχων εντούτοις στα τελευταία λεπτά έγινε ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να φέρουν τα πάνω κάτω χωρίς όμως να τα καταφέρνουν. Καλύτερος από τους Θεσσαλονικείς ο Ντίκινς, με 23 πόντους, ενώ από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Ντάνιελς (15).

Μετά και τη συμπλήρωση της 24ης αγωνιστικής η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Ολυμπιακός 44, Παναθηναϊκός 44, ΠΑΟΚ 42, Αρης 40, ΑΕΚ 39, Ηρακλής 35, Νήαρ Ηστ 35, Περιστέρι 33, Σπόρτιγκ 33, Μαρούσι 33, Ηράκλειο 32, Πανιώνιος 32, Απόλλων Πάτρας 31, Παπάγου 30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ