Κυριακή 21 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Και "πανωπροίκια" και ... κακοτεχνίες!

Μπορεί για την κατασκευή του μετρό να στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο - και κατ' επέκταση σ' όλους μας - ο "κούκος αηδόνι", ωστόσο εκφράζονται αμφιβολίες ακόμη και για την ποιότητα του έργου! Δυστυχώς, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο έργο, δεν έχουν αποφευχθεί οι κακοτεχνίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές:

  • Σε αρκετούς σταθμούς η στεγάνωση δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα να τρέχουν πολλά νερά. Για παράδειγμα - μας αναφέρουν - στο Πεντάγωνο στη σήραγγα τρέχει ένα πραγματικό ποτάμι, ενώ στο σταθμό της Ακαδημίας τα νερά έχουν σχηματίσει λίμνη. Και να φανταστεί κανείς ότι το 1994 με τη συμπληρωματική σύμβαση δόθηκαν πρόσθετα κονδύλια για την "υδατοστεγάνωση των σταθμών με μεμβράνες"! Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, καμία οικονομική περικοπή δεν έχει γίνει από τους εργολάβους, ούτε καν έχει σταλεί - σύμφωνα με πληροφορίες - κάποια επιστολή που να ζητάει επιδιόρθωση των κακοτεχνιών...
  • Ενα άλλο περιστατικό είναι αυτό που αφορά τα κάγκελα των σταθμών, για τα οποία η ποιότητα του σιδήρου που χρησιμοποιείται είναι κατώτερη από αυτήν που περιγράφεται στη σύμβαση, αλλά πληρώνονται με την ίδια αυξημένη τιμή!
  • Είναι επίσης γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο έχει πληρώσει 100.000 δραχμές το τετραγωνικό για να τοποθετηθούν εισαγόμενοι γρανίτες στους σταθμούς του μετρό. Ξαφνικά, όμως, αποκαλύφθηκε ότι οι γρανίτες είναι ακατάλληλοι γιατί προξενούν ατυχήματα στους επιβάτες του μετρό όταν βρέχει. Ετσι αποφασίστηκε σε ορισμένους σταθμούς, όπως της Αττικής, να καλυφθούν οι γρανίτες με πλαστικό, το οποίο θα πληρωθεί έξτρα! Σε άλλους σταθμούς, όπως στο Πεντάγωνο, συνεργεία τρυπούν τους γρανίτες, προκειμένου να μετατρέψουν το δάπεδο σε "σαγρέ" και να μην γλιστράει ο κόσμος!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ