Κυριακή 21 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η πρόταση για τους μισθούς

Η μόνιμη απασχόληση και η αξιοπρέπεια εξασφαλίζονται μόνο σε υγιές δημόσιο σύστημα αναφέρεται στο πρόγραμμα της ΔΗΠΑΚ Γιατρών.

Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών διεκδικεί μονιμότητα για όλους τους γιατρούς και για αυτούς που σήμερα υπηρετούν με θητεία και κατάργηση των ταπεινωτικών συμβάσεων ειδικευμένων με μισθό ειδικευόμενου. Οταν δεν προσέρχονται ειδικευόμενοι να μετατρέπονται οι θέσεις σε επιμελητή Β.

Επίσης διεκδικεί πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για όλους τους γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος (συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημιακών και στρατιωτικών, με ανάλογη αποζημίωση για την ειδική αποστολή τους).

Οι αμοιβές πρέπει να είναι αξιοπρεπείς, οι εφημερίες πρέπει να γίνονται με ασφάλεια για τον άρρωστο, άνεση για το γιατρό και χωρίς πλασματικότητα αναφέρει το πρόγραμμα και τονίζει: "Το μισθολόγιο που ψηφίστηκε απέχει πολύ από τις προσδοκίες και την αναγνώριση του έργου των Νοσοκομειακών Γιατρών. Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους "συνδικαλιστές" της και πολλά ΜΜΕ, έδωσε ψεύτικη εικόνα. Αντισταθήκαμε με κάθε τρόπο. Η ΕΙΝΑΠ με την αποφασιστική συμβολή της ΔΗΠΑΚ αποκάλυψε το ψέμα και ανέπτυξε αγώνες πρωτόγνωρους. Για μας το θέμα δεν έχει λήξει. Το μισθολόγιο είναι από τα κύρια θεσμικά ζητήματα λειτουργίας του ΕΣΥ".

Η ΔΗΠΑΚ διεκδικεί τους εξής βασικούς μισθούς: Ειδικευόμενος 300.000 δραχμές. Επιμελητής Β 400.000. Επιμελητής Α 500.000 και Διευθυντής 600.000. Εκτός από τα επιδόματα (βιβλιοθήκης, νοσοκομειακό, χρονοεπίδομα κλπ.) η ΔΗΠΑΚ θα διεκδικήσει επίδομα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης 1.200.000 το χρόνο με προσκόμιση αποδείξεων για συνέδρια κλπ.

Ακόμα ζητά:

  • Οι ενεργείς εφημερίες να είναι συντάξιμος χρόνος και οι εφημερίες να προσδιορίζονται από τα επιστημονικά τμήματα, τους τομείς και την Επιστημονική Επιτροπή. Να γίνει δεκτό το πόρισμα για τους κανόνες εφημέρευσης και να υλοποιηθεί με τις ιδιαιτερότητες του κάθε Νοσοκομείου, όσο κι αν κοστίζει. Διπλασιασμό του ωρομίσθιου εφημερίας ετοιμότητας και έργου στο 60% και 80% της ενεργού.
  • Να χορηγηθεί άδεια έξι βδομάδων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ