Πέμπτη 25 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

"Εξω οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια" - "Κάτω η κυβέρνηση των ΝΑΤΟικών υπαλλήλων"

Σε ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Τα δολοφονικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να πνίξουν στο αίμα το λαό της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να επιβάλουν την κατοχή της "Νέας Τάξης" των ιμπεριαλιστών στη γειτονική μας χώρα.

Οι προφάσεις για δήθεν υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ξεδιάντροπα χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Εξ άλλου η Γιουγκοσλαβία δέχτηκε να υπογράψει ολόκληρο το πολιτικό πλαίσιο της "συμφωνίας", αρνούμενη, όμως, να δεχτεί τη ΝΑΤΟική κατοχή στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Σολάνα, γραμματέας του ΝΑΤΟ, το δήλωσε καθαρά: "Πρέπει να πατήσουμε πόδι στο Κοσσυφοπέδιο"!

Οι "κεντροαριστερές" κυβερνήσεις της ΕΕ πρωτοστατούν στην επιβολή της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, στέλνοντας τις δολοφονικές τους ορδές να σπείρουν το θάνατο.

Χωρίς κανένα πρόσχημα, αγνόησαν προκλητικά και αυτό ακόμη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πού έχουν γραμμένη τη διεθνή νομιμότητα οι τρομοκράτες - δολοφόνοι του πλανήτη.

Για τα συμφέροντα της "Νέας Τάξης", οι ιμπεριαλιστές προχωρούν στο νέο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, ξαναχαράζοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών.

Ανάβοντας τη φωτιά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ο πόλεμος χτυπά την πόρτα μας, αφού οι "ανάγκες" της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας επιβάλλουν και νέους επανακαθορισμούς συνόρων, που εμπλέκουν άμεσα και τη χώρα μας, απειλώντας την ειρήνη και το μέλλον μας, φέρνοντας το μακελειό του πολέμου μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Η κυβέρνηση Σημίτη,αυτοί που έτρεξαν να ευχαριστήσουν τις ΗΠΑ μετά τα Ιμια, αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους στρατοκράτες της Αγκυρας, που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τρομοκράτη όποιον λαό αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, μέρες τώρα έχει παραχωρήσει γη και νερό στους ιμπεριαλιστές.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται κάτω από ξένη στρατιωτική κατοχή, των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, σε αντίθεση και με αυτό ακόμη το Σύνταγμα της χώρας. Η χώρα μας είπε "ναι σε όλα" στο ΝΑΤΟ, δίνοντας και τη δική της συγκατάθεση στην πραγματοποίηση της δολοφονικής επιδρομής εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού και της ειρήνης στα Βαλκάνια.

Ο Τσοχατζόπουλος μίλησε στο CNN σαν εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, ο υφυπουργός Αμυνας Αποστολάκης δήλωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συμμετέχει και με στρατιωτικές δυνάμεις στην "ειρηνευτική αποστολή" των δολοφόνων, ο επικυρίαρχος Μπερνς επιθεωρεί τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, απουσία μάλιστα του υπουργού Αμυνας.

Η κυβέρνηση Σημίτη έχει μετατραπεί σε χαμηλόβαθμους υπαλλήλους των ιμπεριαλιστών, μετατρέποντας τη χώρα μας σε προτεκτοράτο των δολοφόνων των λαών, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό και τη νεολαία σε θανάσιμους κινδύνους.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής.

Καλούμε τη νεολαία μαζικά να αντισταθεί, να παλέψει, να δυσκολέψει την υλοποίηση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ.

Προειδοποιούμε όλους τους υποταγμένους υπαλλήλους των ΗΠΑ ότι η νεολαία δε θα υποταχθεί, δε θα συναινέσει, δε θα προσκυνήσει τη "Νέα Τάξη" τους, που προσπαθούν να επιβάλουν με χιλιάδες νεκρούς στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο.

Καλούμε ιδιαίτερα τη στρατευμένη νεολαία, μόνιμους και εφέδρους, που θα κληθεί να συμμετάσχει στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των "Ράμπο" του Κλίντον, να αντισταθεί στο πλάι του φιλειρηνικού κινήματος και του ελληνικού λαού.

Ολοι στους δρόμους να απαιτήσουμε:

  • Καμία συμμετοχή - καμία εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια.
  • ΕΞω οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι από τα Βαλκάνια.
  • Εξω από το ΝΑΤΟ, τη συμμαχία των δολοφόνων
  • Να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση των υπαλλήλων των ιμπεριαλιστών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ