Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Πρώτα την πάρτη τους"...

Το σύνθημα που θα δεσπόζει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών, θα είναι το "Πρώτα η Ελλάδα"... Τι προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να επιφέρει στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, προπαγανδίζοντας τον φαταουλικό εθνικόφρονα ατομισμό ωσάν να επρόκειτο για υπόδειγμα "πατριωτικής" συμπεριφοράς, θα το αναλύσουμε παρακάτω. Προηγουμένως θέτουμε ένα ερώτημα: Με δεδομένο το σύνθημα του Χίτλερ "DEUTSCHLAND UBER ALLES", σκέφτονται οι παρεπιδημούντες στα... διαλογιστήρια του Μαξίμου να επεκταθούν και σε άλλα μονοπάτια που κουβαλούν τη βαριά μυρωδιά της εθνικοσοσιαλιστικής προπαγάνδας; Η μήπως το"Πρώτα η Γερμανία" του Χίτλερ δεν ήταν εθνικοσοσιαλιστικής φασιστικής έμπνευσης, αλλά "πατριωτισμός", άξιος μάλιστα να βρει μιμητές;

***

Το "Πρώτα η Ελλάδα" του κ. Σημίτη επιλέχτηκε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση και η ολιγαρχία έχουν ανάγκη να προσδώσουν χαρακτήρα συλλογικής νομιμοποίησης στο "πρώτα η πάρτη μας", το οποίο πρεσβεύουν. Το "πρώτα η πάρτη μας" συμπυκνώνει την ανησυχία της κυβέρνησης να διασώσει τις καρέκλες της και την ανάγκη των πλουτοκρατών να διασκεδάσουν τους κινδύνους που γεννά για την εξουσία τους, η αφύπνιση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Συνεπώς, καθόλου τυχαίοείναι ότι το "Πρώτα η Ελλάδα" (σ.σ.: "πρώτα την πάρτη μας", δηλαδή) εκσφενδονίστηκε από τα εργαστήρια της "εκσυγχρονιστικής" λοβοτομής, αμέσως μετά την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους και θεριεύει επί των ημερών της χαλαζόπτωσης "συμμαχικών" βομβών πάνω από τη Σερβία.

***

Η κυβέρνηση επιδιώκει όχι μόνο να δικαιολογήσει, αλλά και να καθαγιάσει σαν "επιβεβλημένη" (!) την πολιτική της - πολιτική δοσιλογική (περίπτωση Οτσαλάν), ιμπεριαλιστικής συνενοχής (περίπτωση Σερβίας) - στο όνομα του"εθνικού συμφέροντος"! Ζητά, δηλαδή, από τους Ελληνες ψηφοφόρους να επιδοκιμάσουν την άποψή της ότι είναι "εθνικά συμφέρον" να προδίδουμε τους Κούρδους και να βομβαρδίζουμε τους Σέρβους! Παλιότερα ο Τσολάκογλου ζητούσε στο όνομα του "εθνικού συμφέροντος" να ταχθούμε παρά τω πλευρώ του "άξονος" των Χίτλερ - Μουσολίνι για να σωθεί (και τότε αυτό ήταν το επιχείρημα) η χώρα... Ομως, το πρόβλημα που αναδεικνύει η κυβερνητική προπαγάνδα δεν είναι ηθικό, ή μόνο ηθικό. Είναι βαθιά πολιτικό. "Το πρώτα η Ελλάδα" του κ. Σημίτη σημαίνει αποδοχή συνενοχής εκ μέρους του ελληνικού λαού σε μια πολιτική που, εκτός των άλλων, μετά από κάθε επίκυψη στους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, φέρνει τον πόλεμο όλο και πιο κοντά στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα του ελληνικού λαού και όχι στην "Ελλάδα" του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη και του Λάτση. Γιατί όταν λέει "Ελλάδα" ο κ. Σημίτης, αυτούς εννοεί.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ