- O N. Μπερνς συμπεριφέρεται στη χώρα μας σαν ανθύπατος. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε πρέσβης, έστω και μιας μεγάλης δύναμης, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και να λειτουργεί σαν διευθυντής -... - 1999-04-02 00:00:00.0"/> - O N. Μπερνς συμπεριφέρεται στη χώρα μας σαν ανθύπατος. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε πρέσβης, έστω και μιας μεγάλης δύναμης, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και να λειτουργεί σαν διευθυντής -... - 1999-04-02 00:00:00.0" /> Μαζέψτε τον ανθύπατο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζέψτε τον ανθύπατο
  • Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να σταματήσει η απαράδεκτη συμπεριφορά του Ν. Μπερνς
  • Ο υφυπουργός Αμυνας παραδέχτηκε ότι ο Αμερικανός πρέσβης "μπορεί να προκαλεί ορισμένες φορές"

"O N. Μπερνς συμπεριφέρεται στη χώρα μας σαν ανθύπατος. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε πρέσβης, έστω και μιας μεγάλης δύναμης, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και να λειτουργεί σαν διευθυντής - συντονιστής ενεργειών ενός άλλου κράτους. Είναι απαράδεκτη η στάση του και η όλη του συμπεριφορά".Τα παραπάνω κατήγγειλε χτες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, ζητώντας από την κυβέρνηση να "μαζέψει" τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος με τη συμπεριφορά του προσβάλλει τον ελληνικό λαό.

Ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης, αν και αρχικά είπε ότι αυθαίρετα έχει προκληθεί ένας θόρυβος για τη δραστηριότητα του Ν. Μπερνς από τις επισκέψεις του στο υπουργείο Αμυνας, στη δευτερολογία του αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι "ο Ν. Μπερνς μπορεί να προκαλεί ορισμένες φορές ή τουλάχιστον έτσι να δείχνει η συμπεριφορά του". Ισχυρίστηκε όμως ότι "η κυβέρνηση δεν επιτρέπει να προχωράει, πέρα από εκεί που επιβάλλουν τα καθήκοντά του".

Η επισήμανση της πρόκλησης του Ν. Μπερνς σχολιάστηκε και από τον προεδρεύοντα της συζήτησης αντιπρόεδρο της Βουλής Π. Κρητικό, ο οποίος παρατήρησε ότι χαίρεται που "η κυβέρνηση διαπιστώνει μία απαράδεκτη συμπεριφορά του Ν. Μπερνς, διότι έχει και αυτός το προκλητικό ύφος του αφεντικού του".

Ο Μ. Κωστόπουλος, στην τοποθέτησή του, υπενθύμισε τη φράση του Ρούσβελτ για τον αγώνα των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, σύμφωνα με την οποία "απέναντι στη βαρβαρότητα οι Ελληνες δεν είχαν να αντιτάξουν τίποτα, παρά μόνο την άγρια έμπνευση της ελευθερίας".

Υπενθύμισε δε τη φράση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος, απευθυνόμενος στον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, είπε να "μαζέψει" τον Αμερικανό πρέσβη και τόνισε:

"Την ίδια φράση θα χρησιμοποιήσω και εγώ. "Μαζέψτε τον". Δεν μπορεί να φτύνει ένα λαό κατάμουτρα και να μην παίρνει υπόψη του ούτε σχόλια, ούτε ρεπορτάζ και να βάζει σε δοκιμασία υπεύθυνους και αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες με τη συμπεριφορά του".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να μη δικαιολογεί η κυβέρνηση την κατάσταση αυτή και να πάρει μέτρα, προκειμένου "να σταματήσει να συμπεριφέρεται αυτός ο κύριος με τον τρόπο που συμπεριφέρεται και, μάλιστα, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, όταν παίζει ο Κλίντον τη ζαριά της διάλυσης των Βαλκανίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ