Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Ολη η Ελλάδα, ένα μεγάλο συλλαλητήριο

(Του ανταποκριτή μας). -

"Ηρθε η ώρα ο καθένας να σκεφτεί με ποιον θα πάει και ποιον θ' αφήσει. Εμείς λέμε στο λαό, κάθε ημέρα που περνάει να δουλέψουμε για τη δημιουργία του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, με καθαρό ποιος είναι ο αντίπαλος, ποιος είναι ο σύμμαχος του αντίπαλου, ποιος είναι ο φίλος και σύμμαχος του λαού.

Κάθε χώρος και τόπος δουλιάς πρέπει να γίνει η εστία διαμόρφωσης αυτού του μετώπου, με πρωτοβουλίες απ' τα πάνω και απ' τα κάτω, ανοιχτοί σε όλους χωρίς προκαταλήψεις και σ' αυτούς που μας λένε ΟΧΙ σήμερα και να έχουμε ανοιχτή την πόρτα σ' ανθρώπους τίμιους, σε ανθρώπους που δεν έχουν "δει" ακόμα την αλήθεια.

Από και και πέρα να δρομολογήσουμε εξελίξεις διαμόρφωσης του "αντίπαλου δέους" στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, σ' αυτήν την πολιτική της "νέας τάξης πραγμάτων"".

Αυτό το κάλεσμα απεύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας χτες το βράδυ σε μια από τις μεγαλύτερες και μαχητικότερες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Θήβας.

Κάλεσμα που αφορούσε τους κομμουνιστές, για ένα πλατύ μαχητικό άνοιγμα και με αυτοπεποίθηση, στους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό, σε κάθε προοδευτικό, δημοκράτη και πατριώτη, όπου και αν ανήκει, και ένα δεύτερο κάλεσμα για αντίσταση και ρήξη μ' αυτή την πολιτική και τους θεσμούς που την επιβάλουν (ΝΑΤΟ-ΕΕ), για διάλυση αυτών των οργανισμών.

Αναφερόμενη η Αλ. Παπαρήγα στις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην ιμπεριαλιστική δολοφονική επίθεση κατά του γιουγκοσλαβικού λαού επισήμανε ότι τα γεγονότα αυτά δε μας ξάφνιασαν, αφού από το 1996 είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει για το "νέο δόγμα του ΝΑΤΟ" - τότε είχαμε τονίσει ότι αποτελούσε και κριτήριο ψήφου - και την αλλαγή του ρόλου του, για την καθυπόταξη των λαών και των κινημάτων σε κάθε τι που αντιστέκεται.Καταλήγοντας, στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ, κάτω από "βροχή" συνθημάτων, τόνισε: "Τούτες τις ημέρες πρέπει να αγωνιστούμε να σταματήσει ο πόλεμος. Πρέπει να γίνει η Ελλάδα ένα μεγάλο συλλαλητήριο για να σταματήσει ο πόλεμος στα Βαλκάνια. Είμαστε ανήσυχοι για τις εξελίξεις, αλλά ταυτόχρονα και αισιόδοξοι ότι μπορούμε να αντιδράσουμε και να κερδίσουμε αρκετές μάχες.

Σ' αυτή την κατεύθυνση να αγωνιστούμε, έχουμε δίπλα μας ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑντιΝΑΤΟικός συναγερμός(2001-03-22 00:00:00.0)
Αύριο το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο(2000-03-22 00:00:00.0)
«Κι αυτός ο Μάρτης θα γράψει ιστορία...»(2000-03-08 00:00:00.0)
Δε σκύβουμε το κεφάλι(1999-05-09 00:00:00.0)
Υπόθεση όλου του λαού το φιλειρηνικό συλλαλητήριο(1998-07-11 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο η δύναμη των λαών(1997-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ