Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Υπόθεση όλου του λαού το φιλειρηνικό συλλαλητήριο

Μαζικοί φορείς από την περιοχή της ΒΔ Ελλάδας δηλώνουν συμμετοχή στο αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο, που γίνεται στην πόλη των Ιωαννίνων την Τετάρτη 15 του Ιούλη

Με έντονη κινητοποίηση των φιλειρηνικών δυνάμεων προετοιμάζεται το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο, με συμμετοχή κόσμου απ' όλη τη ΒΔ Ελλάδα, που οργανώνουν στις 15 Ιούλη στα Γιάννενα οι Επιτροπές Ειρήνης Ν. Ιωαννίνων και των άλλων νομών της περιοχής, ως πρώτο βήμα έκφρασης της αντίθεσης του φιλειρηνικού κινήματος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

Με ανακοίνωση - κάλεσμα, που απευθύνει προς τους κατοίκους της περιοχής, η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ιωαννίνων τονίζει, ανάμεσα στα άλλα:

"Ακόμα δεν κόπασαν τα τύμπανα του πολέμου που προκάλεσαν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές στη Βοσνία. Ακόμα δεν ξεπλύθηκε το αίμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, και γινόμαστε μάρτυρες των επεμβάσεων στο Κόσσοβο. Ετοιμάζουν ένα καινούριο σφαγείο του λαού της περιοχής αυτής, για να κάμψουν τις αντιστάσεις της Σερβίας και του λαού της, για να τρομοκρατήσουν τους γειτονικούς λαούς. Οι Αμερικανοί εξοπλίζουν και στηρίζουν πολιτικά και διπλωματικά τους Αλβανούς του Κόσσοβου και, κυρίως, το λεγόμενο απελευθερωτικό στρατό τους. Ετσι, κινδυνεύουν να εμπλακούν και οι γειτονικές χώρες. Ο κίνδυνος να εμπλακεί και η χώρα μας είναι ορατός και μεγάλος". Και προστίθεται στην ανακοίνωση:

"Σήμερα, μόνο ένας παράγοντας μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών: Ο συναγερμός και η αντίσταση των ίδιων των λαών, που καλούνται να υπερασπίσουν την ειρήνη και τη ζωή, να μην επιτρέψουν στους ιμπεριαλιστές να πραγματοποιήσουν τα απάνθρωπα σχέδιά τους στη Βαλκανική, στο Κόσσοβο, στη χώρα μας και στην περιοχή γενικότερα".

Να σημειωθεί ότι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης της ΒΔ Ελλάδας, καθημερινά δηλώνουν συμμετοχή πολλοί μαζικοί φορείς και οργανώσεις της περιοχής.

Χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο της 15 Ιούλη στα Γιάννενα και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή των Βαλκανίων.

"Να εκφράσουμε την αντίθεση του φιλειρηνικού κινήματος στις προσπάθειες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να επιβάλουν ολοκληρωτικά τη "νέα τάξη πραγμάτων" στα Βαλκάνια, προωθώντας στρατιωτική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο της Γιουγκοσλαβίας και με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, με άμεση στρατιωτική εμπλοκή και με τη χρήση του Ακτιου και των άλλων βάσεων", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚ Αγρινίου που καταλήγει:

"Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, το φιλειρηνικό κίνημα και οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση, να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη μετατροπή των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής σε περιοχή πολεμικών συγκρούσεων για την αλλαγή των συνόρων. Καλούμαστε να διαδηλώσουμε τη θέλησή μας για την ανάπτυξη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της περιοχής".

Ταυτόχρονα, ανακοινώνεται πως για τη μετακίνηση των φιλειρηνιστών στο χώρο του συλλαλητηρίου, στα Γιάννενα, στις 5 το απόγευμα της 15 Ιούλη, θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το χώρο του Εργατικού Κέντρου στο Αγρίνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ