Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ
Με το βλέμμα στην... επόμενη μέρα

Στη διαμόρφωση του αναγκαίου κλίματος, ώστε να προλειανθεί το έδαφος για την απόσειση των δικών της ευθυνών, ενός κλίματος που σκοπεύει, από τώρα, στην κατασκευή των "επιχειρημάτων" της... επόμενης μέρας των δημοτικών εκλογών της Αθήνας, εφόσον τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, φαίνεται να επιδίδεται η Μ. Δαμανάκη. Τα τελευταία 24ωρα, πλήθος δημοσιευμάτων - κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για διαρροές που προέρχονται από το επιτελείο της Μ. Δαμανάκη - φέρουν την τελευταία να επιτίθεται κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με το αιτιολογικό ότι δεν τη στηρίζουν. Τα ίδια, δε, δημοσιεύματα, κάνουν λόγο ακόμα και για απόσυρση της υποψηφιότητάς της.

Από τον χώρο των εμπλεκομένων με την υπόθεση, λέγεται ότι, αφ' ενός, αυτή η στάση της Μ. Δαμανάκη έγκειται στο γεγονός ότι έχει "εξοργιστεί" με την"εσωκομματική αντιπολίτευση" του ΠΑΣΟΚ, στην οποία χρεώνει εκείνα τα δημοσιεύματα που ασχολούνται με την προσωπική της ζωή. Αφ' ετέρου, υποστηρίζεται ότι με δεδομένη τη χαμηλή απήχηση της κοινής υποψηφιότητας των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, στελέχη του δεύτερου έχουν διαμηνύσει στην Μ. Δαμανάκη να "αποστασιοποιηθεί" από το κυβερνών κόμμα, ώστε από τώρα να διαμορφωθούν προϋποθέσεις για να είναι το ΠΑΣΟΚ που μετά τις εκλογές θα χρεωθεί τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αποτυχία. Ανάλογη, όμως, διάθεση επιδεικνύει και η άλλη πλευρά, αν σκεφτεί κανείς δημοσιεύματα του τύπου "Μάζεψέ τα και φύγε, κ. Δαμανάκη αν επιμείνεις θα διασύρεις τον εαυτό σου, το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό που σε στήριξε"...., στα οποία επιδίδεται η "Αυριανή".

Παράλληλα, η Μ. Δαμανάκη φέρεται να στρέφεται και κατά πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γ. Παπανδρέου, που αν και πρώτος σε ψήφους βουλευτής Α' Αθήνας "δεν εμφανίζεται πουθενά", όπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες της, αλλά και κατά του Γερ. Αρσένη, στον οποίο χρεώνει ότι στηρίζει τον Δ. Μπέη.

Πάντως, το σίγουρο για την περίπτωση της κοινής υποψηφιότητας των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στο πρόσωπο της Μ. Δαμανάκη είναι ότι "όπου φτώχεια και γκρίνια"... Είναι χαρακτηριστική επ' αυτού η εκτίμηση στενού συνεργάτη της Μ. Δαμανάκη: "Αν περάσει στο δεύτερο γύρο θα είναι μια τεράστια επιτυχία", λέει...

Χτες, ωστόσο, και ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος σχετικά δήλωσε ότι "περισσότερο παρά ποτέ σήμερα είναι ολόθερμη η υποστήριξη που παρέχουμε όλοι στην υποψηφιότητα της Κας Δαμανάκη", ενώ κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Στην τελευταία, υποστηρίζεται ότι "τα σενάρια που θέλουν να αποσύρεται η υποψηφιότητα της Μ. Δαμανάκη ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας" και γίνεται λόγος για την "ενεργό συμμετοχή των μελών τους" στην ανάδειξη της υποψηφιότητάς της.

  • Η εμφάνιση ενός γκάλοπ που δείχνει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη να προηγείται κατά 2,5% του υποψηφίου της ΝΔ, επιχειρήθηκε χτες από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να μετατραπεί σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής επικαιρότητας! Ο λόγος πρέπει να αναζητηθεί σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για τα όσα "ατυχή" συμβαίνουν στο "κεντροαριστερό" εγχείρημα της Αθήνας, σύμφωνα με τη γνώμη πολιτικών παρατηρητών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ