Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση αντιπροσωπειών ΚΚΕ - ΣΔΚ Ρουμανίας

Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ και του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος Ρουμανίας, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΔΚ Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου αντίστοιχα, έγινε χτες στον Περισσό.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αμέσως μετά τη συνάντηση, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται:

"Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συναντήθηκε σήμερα (χτες), στον Περισσό, με αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κόμματος Ιον Ιλιέσκου.

Η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τις εξελίξεις που σημειώνονται στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρθηκε στις έντονες ανησυχίες του ΚΚΕ από την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια, με την παρέμβαση των ΗΠΑ και με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ σε πλήρη ετοιμότητα να αναλάβει δράση κατά λαών και κυβερνήσεων που αντιστέκονται και αμφισβητούν τη "νέα τάξη πραγμάτων", που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή. Εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στη δημιουργία των πολυεθνικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης, στις οποίες, κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, θα συμμετέχουν και στρατιωτικές δυνάμεις από άλλες βαλκανικές χώρες, με σκοπό να επεμβαίνουν ενάντια στα λαϊκά κινήματα που αμφισβητούν έμπρακτα την κυριαρχία των ιμπεριαλιστών.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διατήρηση των υπαρχόντων συνόρων των κρατών, με την προώθηση ενεργειών που θα εδραιώνουν την ειρήνη στην περιοχή, με το δυνάμωμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών, με την ειρηνική συμβίωση των μειονοτήτων στα υφιστάμενα σύνορα των κρατών - που πρέπει να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα - με το συντονισμό των δυνάμεων που αμφισβητούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη "νέα τάξη πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ιλιέσκου αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η πλειοψηφία του ρουμάνικου λαού. Τέλος εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε στρατιωτική επέμβαση και υποστήριξε την ανάγκη να εδραιωθεί η σταθερότητα των κρατών, καθώς και οι ομαλές σχέσεις μεταξύ τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ