Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Αγώνας για να ακυρωθεί

Ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Δημοσίου Νομού Μαγνησίας

Δυναμίτη στα θεμέλια των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων βάζει η αντιδραστική απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απαγορεύεται η λειτουργία οργανώσεων των πολιτικών κομμάτων στους χώρους εργασίας. Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Δημοσίου του Νομού Μαγνησίας,η οποία, ταυτόχρονα, καλεί τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων να καταδικάσουν την απόφαση του Αρείου Πάγου και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης για να μην ανοίξει ο δρόμος της φαλκίδευσης των δημοκρατικών θεσμών.

Με την απαράδεκτη απόφαση, τονίζεται στην ανακοίνωση, ποινικοποιείται η πολιτική δράση, ακυρώνονται πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες που είχαν κατακτήσει με αγώνες οι εργαζόμενοι. Αποτελεί μέγιστη πρόκληση για τους εργαζόμενους και αναδεικνύει ως μείζον πολιτικό θέμα και ζήτημα την προάσπιση των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, η ακώλυτη άσκηση των οποίων δεν μπορεί να περιορίζεται με συντηρητικά σκεπτικά.

Τονίζει ακόμα πως το αίτημα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για κατοχύρωση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο πρέπει να περάσει και μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος και μέσα από τους διάφορους νόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ