Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Θα συμφωνήσουν διαφωνώντας;

Αρχίζει σήμερα το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την τακτική του κόμματος, ιδιαίτερα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Παρόλο που στη συνεδρίαση της ΚΠΕ θα παρουσιαστεί ενιαία εισήγηση, κατά πληροφορίες, εκφράζονται διαφωνίες τόσο ως προς τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ για την κυβερνητική πολιτική, όσο και ως προς την "αντιπολιτευτική" τακτική του κόμματος από την πλευρά των λεγόμενων σημιτικών της ομάδας Παπαγιαννάκη, όσο και εκείνων της "τάσης" Χατζησωκράτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με το σχέδιο απόφασης που δόθηκε στη δημοσιότητα, η ηγεσία του ΣΥΝ, εμμένοντας στην προοπτική της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, της ΟΝΕ, προβάλλει ένα "ανορθωτικό πρόγραμμα" διαφορετικής διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής και των επιλογών της ΟΝΕ, με "διαρθρωτικές παρεμβάσεις" εξυγίανσης των ΔΕΚΟ κλπ., χωρίς να απορρίπτει τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ετσι, η "προγραμματική αντιπολίτευση" στην οποία το κόμμα αυτό δηλώνει ότι εμμένει μέχρι σήμερα, περιορίζεται ουσιαστικά σε ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες και τον τρόπο (αυταρχισμός και ΜΑΤ, έλλειψη διαφάνειας, δίκες και καταδίκες) με τον οποίο προσπαθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ.

Κατά τα άλλα, η ηγεσία του κόμματος αυτού "καταγγέλλει" την επιχείρηση διεμβολισμού του χώρου του ΣΥΝ μέσα από τα "Δίκτυα και τις άλλες οργανώσεις" για την προώθηση της "κεντροαριστεράς". Κι αυτό, ενώ την ίδια ώρα, επίσημα η ηγεσία του ΣΥΝ συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας "κεντροαριστερούς" υποψηφίους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και πρώτα πρώτα στην Αθήνα με την Μ. Δαμανάκη.

Από την άλλη η ομάδα των λεγόμενων σημιτικών, η οποία στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ "απομονώθηκε", καθώς στις αποφάσεις συμμάχησαν οι "Προεδρικοί" με το "Αριστερό Ρεύμα", πιέζει για πιο θετική στάση του κόμματος απέναντι στην "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση Σημίτη. Κι αυτό καθώς η ηγεσία του ΣΥΝ οξύνει, φραστικά βέβαια, την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ