Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργοδοτική ασυδοσία στην Κέρκυρα

Περιοδεία και ομιλία σε συγκέντρωση στο νησί του Κ. Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με ομιλία του σε μαχητική συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι με τις κόκκινές σημαίες τους ν' ανεμίζουν, έκλεισε την περιοδεία του στο νησί της Κέρκυρας ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η περιοδεία του Κ. Παρασκευά, με αντιπροσωπεία της ΝΕ Κέρκυρας στο νησί, ξεκίνησε χτες, νωρίς το πρωί, με επίσκεψη στη ΔΕΗ, όπου έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις κλπ.

Ακολούθησε επίσκεψη στα ξενοδοχεία ΚΕΡΚΥΡΑ GOLF και ΚΟΝΤΟΚΑΛΗ BEACH, όπου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων. Από τη μεριά τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι επισήμαναν ότι οι συνθήκες δουλιάς, χρόνο το χρόνο, χειροτερεύουν, κάτι που έγινε αντιληπτό και από την αντιπροσωπεία του Κόμματος, αντικρίζοντας τους εργαζόμενους να τρώνε μέσα σε ένα απαράδεκτο περιβάλλον κοντά στα πλυντήρια και τις αποχετεύσεις!

Το μεσημέρι ο Κ. Παρασκευάς έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου, συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τις πρώτες επισκέψεις στους χώρους δουλιάς, τόνισε ότι το ΚΚΕ μπορεί να επισκέπτεται και να συζητά με τους εργαζόμενους, κοιτάζοντάς τους στα μάτια και με καθαρή συνείδηση γιατί δεν έχει λείψει από κανέναν αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου Ναυτεργατών. Ο πρόεδρος του σωματείου κατήγγειλε τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και την υπερεντατικοποίηση την οποία έχουν επιβάλει οι πλοιοκτήτες, υποχρεώνοντας τους ναυτεργάτες να δουλεύουν 14 και 18 ώρες τη μέρα! Ο Κ. Παρασκευάς κάλεσε τους ναυτεργάτες να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους, να συγκροτήσουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους μέτωπο πάλης για την απόκρουση της πολιτικής, που θέλει να μας γυρίσει πίσω στο Μεσαίωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ