Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΡ
"Από πάνω" επιχειρεί να "βγει" η κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, επιχειρώντας ν' απαντήσει στις επικρίσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση με αφορμή την παραίτηση του πρώην προέδρου του ΕΣΡ Γ. Κασιμάτη. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις ελλείψεις στην υποδομή του ΕΣΡ και για την υποβάθμιση του ρόλου του, αυτοπαρουσιάζεται ως μέγας και μόνος "ευεργέτης" του ΕΣΡ. Τις στοιχειώδεις μάλιστα υποχρεώσεις της κυβέρνησης απέναντι σε ένα τέτοιο θεσμό τις θεωρεί, όπως φαίνεται από τα όσα ανέφερε χθες, σαν "χάρη" προς το όργανο. Το ΕΣΡ, όπως χαρακτηριστικά είπε, "το οποίο όταν ανέλαβα καθήκοντα δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μια επιτροπή, η οποία ζητούσε τη δική μου μεσολάβηση προκειμένου να εξασφαλίσει στέγη ακόμα και για να συνεδριάσει, έχει δικό του κτίριο, επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, ικανοποιητική διοικητική στελέχωση και ενισχύεται με επιστήμονες".

Ο Δ. Ρέππας "οχυρωμένος" πίσω από την επίσημη αιτιολόγηση παραίτησης, του μέχρι πρότινος προέδρου του ΕΣΡ Γ. Κασιμάτη, που επικαλείται προσωπικούς λόγους, κάνει ότι αγνοεί τις επανειλημμένες δηλώσεις του Γ. Κασιμάτη - και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΡ, προβλήματα που το εμποδίζουν να φέρει σε πέρας το έργο του. Ο Γ. Κασιμάτης έχει εκφράσει απόψεις και για τη μη συμμετοχή του ΕΣΡ στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, καθώς και για τον αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο που πρέπει να έχει το ΕΣΡ σε όλο, όπως είχε πει, το φάσμα της νομιμότητας. Σε ό,τι έχει σχέση με τις επικρίσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση από κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ είπε χθες ότι δε δικαιούνται να ομιλούν. Εχουν, όπως ανέφερε, το δικαίωμα να ασκούν κριτική, "παρά το ότι η δική τους διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών θεμάτων δεν είναι η καλύτερη νομιμοποιητική γι' αυτούς βάση, προκειμένου ν' ασκούν αυτή την κριτική".

Ο υπουργός Τύπου επαίρεται όμως και για το νομοσχέδιο για τη συνδρομητική τηλεόραση, θεωρώντας την κυβέρνησή του όχι μόνο πρωτοπορία στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης της ψηφιακής, αλλά ότι ούτε λίγο ούτε πολύ δίνει τα "φώτα" και στις ευρωπαϊκές χώρες. Στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πορτογαλία, όπως είπε ο Δ. Ρέππας, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ζήτησε το νομοσχέδιο το οποίο και του εστάλη. Και να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος υπουργός θεωρεί "πρωτοπορία" ένα νομοσχέδιο που δίνει "γην και ύδωρ" στους μεγαλοεκδότες και στα διαπλεκόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ