Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυνικοί υποκριτές και συνένοχοι

Καθώς ο ηρωικός λαός της Νέας Γιουγκοσλαβίας αντιστέκεται σθεναρά και ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών επεκτείνεται, οι λογής κεντροαριστεροί, χωμένοι ως το λαιμό στην εγκληματική επέμβαση, άμεσα συνεργοί και συνένοχοι, αποκαλύπτονται στο βρώμικο ρόλο τους και προκαλούν την οργή των λαών. Τα επιχειρήματά τους, τα επιχειρήματα που προβάλλονται από τους εγκληματίες ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ αποκαλύπτονται ως προσχηματικά για την επέμβασή τους.

Ετσι, αποκαλύπτεται ότι η διαβόητη συμφωνία του Ραμπουαγέ δεν είναι άλλο παρά μια ιταμή απαίτηση των ιμπεριαλιστών για παράδοση, αμαχητί, της Γιουγκοσλαβίας στην ΑμερικανοΝΑΤΟική κατοχή. Αφού με τη συμφωνία ζητείται η παράδοση της χώρας - της περιοχής του Κοσσυφοπεδίου αλλά και της υπόλοιπης χώρας! - στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα που, ανενόχλητα, θα αποφασίζουν και θα διατάζουν πέρα από τις αρχές της Γιουγκοσλαβίας. Και, βεβαίως, η ίδια συμφωνία προβλέπει την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου. Βεβαίως, δε θα μπορούσε ποτέ να υπογραφεί από ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα μια τέτοια κατάπτυστη συμφωνία. Και, άρα, ο στόχος ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ ήταν να χρησιμοποιηθεί προσχηματικά η άρνηση υπογραφής της, για να δικαιολογήσουν την προαποφασισμένη επίθεσή τους...

Ακόμα, προσχηματικός είναι ο ισχυρισμός ότι, τάχα, η επίθεση και οι βομβαρδισμοί γίνονται για την προστασία των Αλβανόφωνων του Κοσσυφοπεδίου. Γιατί οι βομβαρδισμοί, ήταν βέβαιο ότι θα επιτάχυναν τον ξεριζωμό τους. Τελικά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, οι βομβαρδισμοί απλώς σκορπούν το θάνατο σε αθώους Γιουγκοσλάβους πολίτες - Αλβανόφωνους και Σέρβους - ξεριζώνουν και προσθέτουν νέα δεινά σε βάρος όλου του γιουγκοσλαβικού πληθυσμού που, εκτός των άλλων, βλέπουν το βιος τους να γίνεται παρανάλωμα των ΝΑΤΟικών πυραύλων.

Καθώς όλα αυτά συμβαίνουν, αποκαλύπτονται οι δολοφόνοι και το ιμπεριαλιστικό πρόσωπο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι άμεσοι συνεργοί και συνένοχοι Ευρωπαίοι ηγέτες γίνονται πιο κυνικοί, υποκριτές και διεστραμμένοι. Προσπαθούν, μπροστά στην αντίσταση των λαών, να ψελλίσουν κάτι για... ειρηνευτικές προσπάθειες, για το σταμάτημα του πολέμου που είναι αδιέξοδος, όπως, τώρα δήθεν, διαπιστώνουν. Ομως φευ. Και τώρα, που ρέει άφθονο το αίμα από τους εγκληματικούς τους βομβαρδισμούς, αντί να αποσύρουν την υπογραφή από τη ΝΑΤΟική απόφαση επίθεσης και την υποστήριξή τους και να ζητήσουν το σταμάτημα των βομβαρδισμών όπως θα όφειλαν, χύνουν, απλώς, κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματά τους και προσποιούνται τους φίλους της ειρήνης.

Απευθύνονται, λοιπόν, στα αθώα θύματά τους και καλούν τον Μιλόσεβιτς - δηλαδή το γιουγκοσλαβικό λαό - να βάλει μυαλό, να σταματήσει την "εθνοκάθαρση" και να αποδεχτεί τη συμφωνία του Ραμπουαγέ, για να σταματήσει ο πόλεμος! Αυτή την ιταμή αξίωση προβάλλουν οι κεντροαριστεροί, Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο Ντ' Αλέμα, ο Ζοσπέν, ο Φίσερ και ο ημέτερος Σημίτης. Να, αποδεχτούν, δηλαδή οι Γιουγκοσλάβοι την απαίτησή τους να παραδώσουν τη χώρα τους στην ΑμερικανοΝΑΤΟική κατοχή, για να σταματήσουν την επίθεσή τους! Οι κεντροαριστεροί - και ο ημέτερος Σημίτης κατ' εντολήν του ανθύπατου Μπερνς - σπεύδουν να καταγγείλουν τον Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο για εθνοκάθαρση και αγριότητες, όταν οι ίδιοι με τη βάρβαρη επέμβασή τους εκκαθαρίζουν όλο το γιουγκοσλαβικό λαό... Μοναδικός στόχος τους είναι να κρύψουν την πομπή τους για τη συνέργεια στο έγκλημα και, προβάλλοντας υποκριτικό, δήθεν φιλειρηνικό, ενδιαφέρον προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους λαούς τους και την κοινή γνώμη και να αποκοιμήσουν το αντιπολεμικό κίνημα που θεριεύει.

Από κοντά, χωρίς να υστερεί σε τίποτα, έρχονται οι ημέτεροι του ΣΥΝ(Ν. Μπίστης και σία) και μας ζητάνε να μην ξεχνάμε τους Αλβανόφωνους και τα δικαιώματά τους που καταπατούνταν από τον Μιλόσεβιτς - τους τρομοκράτες του λεγόμενου Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανόφωνων τυχαία τους ξεχνούν συνήθως! Μας λένε ακόμα (του ΣΥΝ) και για την... άφωνη και άβουλη Ευρωπαϊκή Ενωση και "κλαίνε με μαύρο δάκρυ" που χρεοκοπεί στις συνειδήσεις των Ελλήνων εργαζομένων. Κι αυτό ενώ γνωρίζουν πως, ούτε άφωνες ούτε άβουλες είναι οι κυβερνήσεις της ΕΕ. Ενώ γνωρίζουν πως ομόφωνα αποφάσισαν και υπόγραψαν και έγιναν έτσι άμεσοι συνεργοί και συμμέτοχοι στο έγκλημα. Πως πρωτοστατούν στη στρατιωτική και ιδεολογική υποστήριξη της εγκληματικής επέμβασης του ΝΑΤΟ όπως και οι ΗΠΑ. Ο φόβος τους είναι μήπως με την αποκάλυψη του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της η ΕΕ χρεοκοπήσει στα μάτια των λαών της. Γιατί αποκαλύπτεται ότι η άμεση πολεμική επέμβαση δεν είναι παρά η άλλη όψη της ΟΝΕ που προωθούν οι πολυεθνικές στις χώρες της ΕΕ για την καθυπόταξη των λαών και των εργαζομένων στο πνεύμα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, με στόχο το μοίρασμα των αγορών και τη ληστεία των λαών.

Ας είναι, όμως, βέβαιοι, πως η υποκρισία και η επιχείρηση αποπροσανατολισμού δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίσταση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος των λαών. Δεν πρόκειται να ξεχαστούν οι εγκληματικές τους ευθύνες ούτε να αποκρυβεί ο χαρακτήρας της ΕΕ. Θα το διαπιστώσουν και στις ευρωεκλογές όπου πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία οι λαοί και να δώσουν με την ψήφο τους το μήνυμα καταδίκης. Να υπερψηφίσουν, στην Ελλάδα, το ΚΚΕ που στέκεται υπεύθυνα απέναντι στο λαό και αντιπαλεύει καθαρά και αποφασιστικά τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και την Ευρωπαϊκή Ενωση των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Που αποκαλύπτει τους τεράστιους κινδύνους για τα Βαλκάνια και τη χώρα μας και πρωτοστατεί στις καθημερινές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επέμβαση, για να σταματήσει ο πόλεμος στα Βαλκάνια και να καθορίζουν οι λαοί τις τύχες τους.

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ