Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεργοί στο έγκλημα ΕΕ και ΗΠΑ

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΝ, ο οποίος δηλώνει αντίθετος στις πρόωρες εκλογές

"Οι βομβαρδισμοί είναι έγκλημα και πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Να δοθεί πολιτική λύση, με αυτονομία στο Κόσσοβο, χωρίς αλλαγές συνόρων. Με την ενεργητική συμμετοχή της Ρωσίας και με την επιτήρηση του ΟΗΕ και όχι του ΝΑΤΟ", πρόβαλε, χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος. Σχετικά με την κυβερνητική στάση,τόνισε ότι "η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει όλα τα βήματα ολέθρου (και) αποτελεί ηθική και πολιτική πρόκληση να παριστάνει δήθεν την αμέτοχη. Η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Σημίτης οφείλουν να εγκαταλείψουν την τακτική της προσαρμογής και της ακινησίας που αξιώνουν οι ΗΠΑ", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία πρωτοστατεί, συνεργεί και συμμετέχει μαζί με τις ΗΠΑ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με βομβαρδιστικά, πολεμικά πλοία και διαθέτοντας αεροδρόμια, λιμάνια και άλλες εγκαταστάσεις για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, ο Ν. Κωνσταντόπουλος είπε ότι "η πολιτική συμπεριφορά της σημερινής ΕΕ, η οποία συμμετέχει ενεργά, νομιμοποιεί και καλύπτει τις αποφάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυτή η συμπεριφορά δεν ανταποκρίνεται σ' εκείνο που θέλουν οι λαοί και οι πολίτες όλων των χωρών...".

Πάντως, δεν έχασε την... ελπίδα του, λέγοντας ότι "η (χτεσινή) Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες αποτελεί μια ύστατη ευκαιρία, για να ανακτήσει στοιχειώδη αξιοπιστία και κύρος η Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, εάν, δηλαδή, η Ευρώπη επιμείνει στη γραμμή υποστήριξης των αμερικανικών επιλογών, τότε οι ευθύνες των σημερινών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Και συμπλήρωσε ότι "σχέδια (σ. σ. ειρηνευτικά) στη λογική του ΝΑΤΟ με διάφορες παραλλαγές δεν αποτελούν φερέγγυα διαδικασία".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τάχθηκε κατά των πρόωρων (διπλών) εκλογών τον Ιούνη,προβάλλοντας πως αυτό "θα αποτελεί πολιτικό παραλογισμό, πρόσθετη πολιτική και ηθική πρόκληση, ακόμα και ο πόλεμος να ενταχθεί σε σενάρια εσωκομματικής, εσωτερικής αξιοποίησης. Εκείνο που χρειάζεται τούτη την ώρα ο ελληνικός λαός από την κυβέρνησή του είναι να πάρει πρωτοβουλίες για τη λύση του προβλήματος και όχι να βρίσκεται σε ακινησία, να συνυπογράφει όλες τις πράξεις του πολέμου και την ίδια ώρα να ασχολείται με μικροϋπολογισμούς στο κομματικό λογιστήριο".

Σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επισκέπτεται τα Σκόπια, όπου θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες της FYROM.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδωσαν «γην και ύδωρ» για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στο Αφγανιστάν(2021-08-21 00:00:00.0)
Αγωνία για την ανεξαρτησία της ΕΕ!(2003-03-19 00:00:00.0)
Αντιαμερικανική αντίσταση(2002-10-10 00:00:00.0)
Ανακάλυψε... δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΕ(1999-05-20 00:00:00.0)
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ η εμπλοκή της Ελλάδας(1999-04-29 00:00:00.0)
"Να σταματήσουν βομβαρδισμοί και διευκολύνσεις"(1999-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ