Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Προπαγανδιστικό όργανο του ΝΑΤΟ

Ενώ επιτίθεται κατά της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα για τα ΜΜΕ στη χώρα αυτή, παραβλέπει και καλύπτει την τρομοκρατική επιχείρηση "πλύσης εγκεφάλου" που ασκούν με τη μονόπλευρη ιμπεριαλιστική πολεμική προπαγάνδα ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ για... "ανθρωπιστικούς" βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία...

"Πρέπει να τεθεί ένα τέλος στα λόγια του μίσους, στη διαστρέβλωση και την προπαγάνδα των σερβικών κρατικών ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί θέτοντας το προσωπικό και τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ παντού σε κίνδυνο"! Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου που έστειλε η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων αποκαλύπτοντας το ρόλο της ως υπηρέτη της ΝΑΤΟικής πολεμικής προπαγάνδας και το αντισερβικό μένος της διοίκησης της ΔΟΔ. Να σημειωθεί ότι το σχετικό δελτίο Τύπου στάλθηκε με αφορμή τις απειλές του ΝΑΤΟ να βομβαρδίσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γιουγκοσλαβίας, όπου γνωστοποιείται ότι οι απειλές αυτές "παρακίνησαν τη ΔΟΔ να συστήσει ανάσχεση και να ζητήσει από το Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα, να ξεκαθαρίσει την πολιτική της Συμμαχίας αναφορικά με τους στόχους ΜΜΕ".

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΟΔ ούτε καν τα προσχήματα προσπαθεί να τηρήσει. Κι ενώ επιτίθεται κατά της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα για τα ΜΜΕ στη χώρα αυτή, παραβλέπει και καλύπτει την τρομοκρατική επιχείρηση "πλύσης εγκεφάλου" που ασκούν με τη μονόπλευρη ιμπεριαλιστική πολεμική προπαγάνδα ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ για... "ανθρωπιστικούς" βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία... Ετσι, όσον αφορά τη συμπεριφορά των εταίρων του ΝΑΤΟ σχετικά με τη μονόπλευρη ενημέρωση που δοκιμάζει την κοινή λογική, η ΔΟΔ περιορίζει την παρέμβασή της στις απειλές του ΝΑΤΟ για βομβαρδισμό των ΜΜΕ της Γιουγκοσλαβίας.

Οπως αναφέρεται σχετικά στο δελτίο Τύπου, ο ΓΓ της ΔΟΔ (ο γνωστός Α. Γουάιτ) προειδοποίησε τον Χ. Σολάνα ότι "η στρατιωτική δράση εναντίον ΜΜΕ θα μπορούσε να απειλήσει τις ζωές των εργαζομένων δημοσιογράφων και του προσωπικού των ΜΜΕ και να οδηγήσει σε άμεσα αντίποινα". "Η λογοκρισία και η προπαγάνδα πρέπει να φανερώνονται και να καταδικάζονται (αναφέρεται προφανώς στη Γιουγκοσλαβία και όχι στην προπαγάνδα του ΝΑΤΟ... ), αλλά η προσφυγή σε στρατιωτικά πλήγματα εναντίον ΜΜΕ δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Αναγνωρίζει τους δημοσιογράφους, το προσωπικό των ΜΜΕ και των οργανώσεων ΜΜΕ ως νόμιμους στόχους σε κάθε μελλοντική σύγκρουση".

Και προσθέτει η ανακοίνωση της ΔΟΔ προκλητικά: "Πρέπει να τεθεί ένα τέλος στα λόγια μίσους, στη διαστρέβλωση και την προπαγάνδα των σερβικών κρατικών ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί θέτοντας το προσωπικό και τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ παντού σε κίνδυνο"! Ετσι, η ΔΟΔ δε βλέπει παρά μόνο στη Γιουγκοσλαβία δημοσιογράφους "να τελούν υπό πίεση, να διώκονται και παρενοχλούνται" για τους οποίους ο Α. Γουάιτ δηλώνει πως "ο βομβαρδισμός των επίσημων ΜΜΕ δε θα τους βοηθήσει, αντίθετα θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της καταπίεσης". Τέλος, αφού διευκρινίζει πως "εκπροσωπεί (μόνον κάποιες και είναι φανερό τι είδους...) ανεξάρτητες ομάδες δημοσιογράφων στο Κόσσοβο και τη Σερβία", η ΔΟΔ κάνει γνωστό ότι απηύθυνε έκκληση προς την... ΕΕ, να οργανώσει έκτακτη διάσκεψη των "ανεξάρτητων ΜΜΕ της περιοχής, για να συζητηθεί πώς να κατασταλούν οι απειλές προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ στην περιοχή"...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράμιλλη η ΝΑΤΟική μηχανή προπαγάνδας!(2000-03-25 00:00:00.0)
Συναντήσεις της ΕΣΗΕΑ στη Γιουγκοσλαβία(1999-05-14 00:00:00.0)
Νέες αποκαλύψεις για τις συκοφαντίες κατά των δημοσιογράφων(1999-05-07 00:00:00.0)
Υπερασπίζουμε την Αλήθεια(1999-04-30 00:00:00.0)
Στυγερό έγκλημα εκ προμελέτης(1999-04-24 00:00:00.0)
... και επιχειρούν να χειραγωγήσουν(1999-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ