Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αποκαλύψεις για τις συκοφαντίες κατά των δημοσιογράφων

Με έγγραφο της Ελληνικής Πρεσβείας αποκαλύπτεται ότι ο Ρ/Φ σταθμός Β-92 στο Βελιγράδι, που έκλεισε η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, είναι σταθμός που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και τον γνωστό Σόρος...

Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτονται οι ύποπτες μεθοδεύσεις των κέντρων της ΝΑΤΟικής πολεμικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης και καταρρέουν οι συκοφαντίες κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων - πολεμικών ανταποκριτών, η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι αποκαλύπτει το "ποιόν" και, εμμέσως, τον ύποπτο ρόλο του γνωστού Ρ/Φ σταθμού Β-92 στο Βελιγράδι, στο όνομα της προστασίας του οποίου οι εγκάθετοι δημοσιογραφούντες της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας συκοφαντούν τους Ελληνες δημοσιογράφους.

Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας έκλεισε, τελευταία, για λόγους εθνικής ασφαλείας της χώρας το Ρ/Φ σταθμό Β-92, ο οποίος λειτουργούσε σαν πέμπτη φάλαγγα ενάντια στο σερβικό λαό, προβάλλοντας, εν καιρώ πολέμου μάλιστα, την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ μέσα από το Βελιγράδι! Την προστασία του συγκεκριμένου σταθμού - με το πρόσχημα της απόλυσης 60 δημοσιογράφων της - ανέλαβαν στη χώρα μας, μαζί με τον ΓΓ της ΔΟΔ Α. Γουάιτ γνωστό για το αντισερβικό μένος του, οι εγχώριοι συγκεκριμένοι δημοσιογραφούντες, που προβάλλουν τη ΝΑΤΟική, αντισερβική πολεμική προπαγάνδα και τις συκοφαντίες κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων και πολεμικών ανταποκριτών. Κόλαφο, ωστόσο, για την όλη μεθοδευμένη σχετικά προπαγάνδα των υποτακτικών του ΝΑΤΟ - και στη χώρα μας - αποτελεί επείγον έγγραφο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι προς το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, με το οποίο αποκαλύπτεται το "ποιόν" και ο ύποπτος ρόλος του παραπάνω σταθμού.

"Οφείλω να τονίσω ότι έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για τον Ρ/Φ Β-92, διότι, ως γνωρίζετε, το μισθολόγιο του σταθμού, αλλά και τα γενικά έξοδα προέρχονταν από ευρωπαϊκούς πόρους και σε συνεργασία με το Ιδρυμα Σόρος",αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της Πρεσβείας. Και σε άλλο σημείο προστίθεται: "Η τύχη του σταθμού έχει σημασία για την ΕΕ, διότι οι ιδιοκτήται του έχουν λάβει βοήθεια 8 εκατ. δολαρίων για τη δημιουργία δορυφορικού προγράμματος, το οποίο ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί και η ματαίωσή του λόγω των εξελίξεων στο Β-92 θα σημάνει την απώλεια σημαντικότατης επενδύσεως της ΕΕ".Ο καθένας λοιπόν μπορεί να κατανοήσει τίνος συμφέροντα υπηρετούσε ο συγκεκριμένος σταθμός και γιατί τον έκλεισε η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, με παρέμβαση των δικαστικών αρχών. Η αποκάλυψη ότι χρηματοδοτείται από εξωγιουγκοσλαβικούς παράγοντες της ΕΕ και του γνωστού Σόρος τα λέει όλα...

Ετσι, αποκαλύπτεται και ο στόχος της ενορχηστρωμένης προπαγάνδας για το κλείσιμο του παραπάνω σταθμού,αλλά και ο ρόλος των εγχώριων φερεφώνων της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας όπως ο Α. Παπανδρόπουλος και το "Κέντρο Εναλλακτικής Ενημέρωσης", που ξεφύτρωσε τελευταία και στο οποίο συμμετέχουν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι - φορείς της αμερικανο-ΝΑΤΟικής προπαγάνδας.

Οσον αφορά τις συκοφαντίες κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων που εκτοξεύτηκαν από τους παραπάνω, οι ψευδείς ισχυρισμοί των οποίων αποκαλύφθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο, τόσο από τους Ελληνες πολεμικούς ανταποκριτές όσο και από την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι, χτες ήρθε να προστεθεί και η μαρτυρία των συναδέλφων του Α. Παπανδρόπουλου που τον καταγγέλλουν. Συγκεκριμένα, η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου (ΕΣΠΤ), πρόεδρος της οποίας είναι ο Α. Παπανδρόπουλος, τονίζει με ανακοίνωσή της: "Οι θέσεις του Α. Παπανδρόπουλου είναι τελείως προσωπικές και δεν απηχούν τις απόψεις του ΔΣ... Είνι πολύ περίεργο ο πρόεδρος να μεταφέρει καταγγελίες εναντίον συναδέλφων στην ΠΟΕΣΥ χωρίς να ενημερώσει το ΔΣ της Ενωσής του, με αποτέλεσμα να διασύρεται η ΕΣΠΤ με τη διάψευση των καταγγελιών, όπως τώρα συμβαίνει". Τέλος, η Ενωτική Κίνηση, μειοψηφία στο ΔΣ, διαχωρίζει τελείως τη θέση της, καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Παπανδρόπουλου και διευκρινίζει ότι αυτή δεν αντανακλά τις απόψεις και τις θέσεις της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ