Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Αντικειμενικότητα"!

Δεν μπόρεσαν τελικά οι "δημοκρατικές" εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, που ως γνωστό επιδίδονται σε "αντικειμενική ενημέρωση", να χωνέψουν το γεγονός ότι ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς που οργάνωσε το ΠΑΜΕ συσπείρωσε χιλιάδες εργαζόμενους σε μια πρωτοφανή σε όγκο και παλμό αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση και "έκλεψε την παράσταση".

Επιδόθηκαν λοιπόν, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, σε μια επιχείρηση αποσιώπησης του γεγονότος ότι από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι και την πορεία που ακολούθησε συγκλονίστηκε η Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με την πενιχρή συνάθροιση του ΕΚΘ στην πλατεία Αριστοτέλους που δε συγκέντρωσε ούτε τους προέδρους των σωματείων της δύναμής του.

Μέσα από την επιλογή φωτογραφιών από παλιότερες συγκεντρώσεις, καταβάλλεται προσπάθεια να φανεί ότι το ΕΚΘ είχε μια αξιοπρεπή συγκέντρωση.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια το άγχος τους, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς οι εξελίξεις στο εργατικό κίνημα και η ανάπτυξη των ενωτικών αγώνων της εργατικής τάξης, δε χωρούν μέσα στα δικά τους νοητικά καλούπια. Ακολουθούν το δικό τους δρόμο που περνά μέσα από τη συνεπή ταξική πάλη, τους μαζικούς αγώνες της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ