Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΙΩΔΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"... Στα χέρια του τη λύση κρατάει ο λαός"

Με τη δύναμη της νιότης και την πίστη στο σοσιαλιστικό κόσμο που οραματίζονται, χιλιάδες κομμουνιστές, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό, συναγωνιστή στην καθημερινή μάχη ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, πλημμύρισαν χτες βράδυ την πλατεία Αριστοτέλους και έστειλαν σαφές το μήνυμα ενίσχυσης της πολιτικής του ΚΚΕ. "Μαζί στην αντεπίθεση από δω κι εμπρός, στα χέρια του τη λύση κρατάει ο λαός"!

Η προεκλογική περίοδος για το ΚΚΕ, άνοιξε και επίσημα, από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη της αντίστασης και της ανυποταγής. Την πόλη που μέρες τώρα δίνει καθημερινά τη μάχη για την απεμπλοκή της χώρας από το βρώμικο πόλεμο των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Που ο λαός της καθημερινά στήνει εμπόδια στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Ετσι, καθόλου τυχαία, από το βήμα της μεγάλης αντιπολεμικής συγκέντρωσης η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε ως εξής την ομιλία της:

"Νέοι και νέες, φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Χαιρετίζουμε εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματός μας τη Θεσσαλονίκη, αυτό το σύγχρονο ταμπούρι στον ξεσηκωμό κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Χαιρετίζουμε τους αγωνιστές και αγωνίστριες της Θεσσαλονίκης, των γειτονικών νομών, όλους τους ευαίσθητους και αξιοπρεπείς ανθρώπους, που ο καθένας με τον τρόπο του έδωσε ένα γερό χαστούκι στο ΝΑΤΟ, στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους συνεταίρους.

Χαιρετίζουμε τη Θεσσαλονίκη, γιατί έδειξε ότι μπορεί να αντέξει στο βομβαρδισμό της παραπληροφόρησης, του ραγιαδισμού και της υποτέλειας.

Τα φονικά όπλα του ΝΑΤΟ δεν πέρασαν ελεύθερα από την πόλη σας, αν και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους είχε δώσει ελευθέρας, για να κάνουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν.

Με τις κινητοποιήσεις σας, από τις συναυλίες και πορείες έως τους αποκλεισμούς, ξεσκεπάσατε το κυβερνητικό ψέμα, ότι από τα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας μας διαβαίνει ανθρωπιστική βοήθεια. Αποκαλύψατε ότι η Ελληνική κυβέρνηση έβαλε τη χώρα σε ένα κατακτητικό πόλεμο, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που θα ζήσει η Ελλάδα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η μυριόστομη κραυγή σας, τα ευρηματικά σας συνθήματα, διαπέρασαν το σίδερο, το ατσάλι των τανκς, διαπέρασαν τα στεγανά των κοντέινερς και μίλησαν στην καρδιά των Γερμανών, Γάλλων, Βρετανών στρατιωτών, που διατάχθηκαν να πάρουν μέρος σε μια τρομοκρατική και πολεμική εκστρατεία εναντίων αδελφικών τους λαών. Πολλά από τα στρατευμένα παιδιά, που στρατοπεδεύουν στην ΠΔΓΜ και στην Αλβανία, σκέπτονται και ενεργούν όπως έκαναν οι ηρωικοί ναύτες και αξιωματικοί του "Θεμιστοκλής". Εχουν τα ίδια ερωτήματα, την ίδια οργή με τα χιλιάδες στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που δε θέλουν να γίνουν φονιάδες, που θέλουν να δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν, την ίδια τη ζωή τους, για την Ελλάδα, για την εδαφική της ακεραιότητα, για την ανεξαρτησία της" (ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις επόμενες σελίδες).

Και οι χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν με μια φωνή: "ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ". Βροντοφώναξαν συνειδητά, γνωρίζοντας πως η ψήφος στο ΚΚΕ δεν επιδέχεται ερμηνείες. Σημαίνει ψήφο κατά του πολέμου, κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια, κατά της υποταγής στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ανακοινώθηκαν τα ονόματα τριών μόνο από τους πολλούς ανθρώπους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο συσπείρωσης και μάχης που προβάλλει το ΚΚΕ. Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης,η Ελένη Γερασιμίδου και η Λιάνα Κανέλλη,που τάχθηκαν με το ΚΚΕ ενάντια στον πόλεμο και την ΕΕ. Που τάχθηκαν με όλο το λαό που διαδηλώνει να φύγουν οι ξένοι από τον τόπο του.

Τα λόγια των ποιητών, που διαβάστηκαν από τους ηθοποιούς Θ. Παπαδημητρίου και Ρ. Παντελίδου,χαρακτηριστικά: "Τι θέλουν στον τόπο μας οι ξένοι γιατί να αλλάζουν τα δίκια μας;". "Αλλον εχθρό δεν έχουμε παρά μόνο εκείνους που δε σέβονται τον άνθρωπο"...

Κι η καταγγελία ακούστηκε πιο δυνατά από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους: "Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ, ρήξη με τα κόμματα του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μια κραυγή μωρού κι ένα του δάκρυ έπνιξε τη γη απ' άκρη σ' άκρη» (2023-11-07 00:00:00.0)
Μήνυμα του ΚΚΕ στους αντιΝΑΤΟικούς απεργούς πείνας στη Ρωσία (2012-04-14 00:00:00.0)
Μια ψυχή, ένα παλλόμενο είναι, μια απαίτηση, μια απόφαση... (2001-01-26 00:00:00.0)
Για τις εξελίξεις στο ΣΥΝ και τις συμμαχίες (2000-05-13 00:00:00.0)
"Χαίρει δίκαιου κύρους..." (1999-06-17 00:00:00.0)
Στα κόκκινα ντύθηκε το ανυπόταχτο Πέραμα (1999-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ