Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Απροστάτευτος ο πολίτης

Την έκθεσή του για παραβιάσεις της νομοθεσίας που αφορούν την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα παρουσίασε χτες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της αρμόδιας αρχής, Κ. Δαφέρμος.

Στην έκθεση καταγγέλλεται η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών επειδή έδωσε στον ΟΠΑΠ διευθύνσεις πολιτών προκειμένου ο οργανισμός να αποστείλει διαφημιστικά φυλλάδια για τα νέα του παιχνίδια. Η έκθεση εκτιμά ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και προειδοποιεί τη διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών να μη συνεχίσει να δίνει πληροφορίες. Ο Κ. Δαφέρμος είπε ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις αναφέροντας ως παράδειγμα τις διαφημιστικές εταιρίες που κατακλύζουν τα σπίτια πολιτών με φυλλάδια, ενώ εκτίμησε ότι οι τράπεζες "πουλούν" στοιχεία των πελατών τους σε διάφορους ιδιώτες ή σε ενδιαφερόμενες εταιρίες. Ομως όλα όσα είπε προφορικά ο πρόεδρος δεν περιλαμβάνονται στην επίσημη έκθεση η οποία περιορίζεται απλώς στην υπόθεση του ΟΠΑΠ.

Παρεμβαίνοντας στην επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης κατήγγειλε ότι διάφορες επιχειρήσεις συγκεντρώνουν στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα των εργαζομένων τους στα οποία περιλαμβάνονται και πληροφορίες για τη συνδικαλιστική τους δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ