Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περίεργο καθεστώς

Περίεργο καθεστώς επιχειρεί να επιβάλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο καθ' ύλην αρμόδιος υφυπουργός Ν. Χριστοδουλάκης, ο οποίος φαίνεται πως επιδιώκει να δημιουργήσει "υγειονομικές ζώνες" προστασίας του χώρου από τους δημοσιογράφους.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο κύριος αυτός με εγκύκλιό του απαιτεί από τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου να μη συνομιλούν με δημοσιογράφους, επιδιώκοντας προφανώς να δημιουργήσει ασφυκτικό καθεστώς ελέγχου στην πληροφόρηση; Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, έφτασε στο πρωτοφανές για τα χρονικά σημείο να ζητήσει καταγραφή ονομάτων των δημοσιογράφων που εισέρχονται ή εξέρχονται από το Γενικό Λογιστήριο; Μήπως αν οι πληροφορίες αυτές αποδειχτούν σωστές, δε θα πρέπει να εκπλαγούμε, αν το επόμενο βήμα του θα είναι η απαγόρευση της εισόδου των δημοσιογράφων;

Τα κατορθώματα όμως του κ. Χριστοδουλάκη έχουν και συνέχεια, καθώς χτες αρνήθηκε επίμονα να επιτρέψει στη δημοσιογράφο του "Ρ", παρουσία και πολλών ακόμη συντακτών, να θέσει τα συγκεκριμένα θέματα... παραπέμποντας στον εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου. Τι, αλήθεια, φοβάται ο κ. Χριστοδουλάκης και θέλει να ελέγξει την πληροφόρηση, σε ένα χώρο του δημοσίου που διαχειρίζεται πολλά τρισ. δραχμές από φόρους και δάνεια, που πληρώνει βέβαια ο ελληνικός λαός. Τους τραπεζίτες πάντως, που τους έχει αναθέσει τη διαχείριση του δημόσιου χρέου,ς ύψους μεγαλύτερου από 40 τρισ. δραχμές, λογικά δε θα πρέπει να τους φοβάται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ