Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" από την κυβέρνηση

Τις σοβαρές ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τα σύνορα της χώρας με διάφορα προσχήματα (ανθρωπιστική βοήθεια, ασκήσεις κ. ά.), κατήγγειλε χθες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος.

Σε μία απάντηση "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης, ισχυρίστηκε ότι "ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία" και είπε ότι η παρουσία τους είναι "πραγματικά ανθρωπιστική". Ως επιχείρημα δε, ανέφερε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις "είναι αποδεκτές από τους λαούς της περιοχής και έχουν προσφέρει πολλά". Οσον αφορά το νόμιμο ή όχι της αποστολής τόνισε - παρά τα όσα έχουν πει πρόσφατα ακόμα και δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας - ότι σε όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης "υπάρχει συνταγματικό έρεισμα".

Βρίσκεστε σε αναντιστοιχία με το κοινό λαϊκό αίσθημα, είπε ο Μ. Κωστόπουλος και πρότεινε να αφήσει η κυβέρνηση τις διάφορες δικαιολογίες και να αναλάβει μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Να πει, τόνισε, ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί, "σταματήστε τους βομβαρδισμούς" και η υπόθεση να πάει στον ΟΗΕ τον οποίο "έχετε κατακουρελιάσει". "Πάρτε, συνέχισε, μια τέτοια πρωτοβουλία. Είναι μίνιμουμ πρωτοβουλία. Μην έρχεστε εδώ και λέτε ότι είμαστε μικρή χώρα, τι να κάνουμε, αναγκαζόμαστε κλπ. Τα ίδια επιχειρήματα λανσάρουν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά όλα αυτά είναι άλλοθι".

Στη δευτερολογία του, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της αλλάέσπευσε να επιτεθεί υβριστικά κατά όσων διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο λέγοντας: "με τις ενέργειες των υπερπατριωτών ή των υπερευαίσθητων δε ζημιώνονται ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ, ούτε η Γιουγκοσλαβία. Κατορθώνουν να υποσκάπτουν τόσο τον τουρισμό, όσο και τα γεωργικά προϊόντα, όταν θέλουν να δείξουν ότι αυτά καταστρέφονται". Οσον αφορά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχει πάρει τις περισσότερες πρωτοβουλίες από κάθε άλλη χώρα ενώ ανακάλυψε και αντίσταση στους βομβαρδισμούς λέγοντας ότι "η Ελλάδα αντέστη στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν και στο εμπάργκο και στους βομβαρδισμούς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ