Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Με τους Ελληνες μετανάστες στη Γερμανία

Αναχώρησε χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον επίτιμο Πρόεδρο του Κόμματος

Αναχώρησε χτες το απόγευμα για τη Γερμανία ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετέχει και ο Μ. Κοψίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος. Ο Χ. Φλωράκης επισκέπτεται τη Γερμανία, μετά από πρόσκληση των τοπικών οργανώσεων του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Χ. Φλωράκης θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις των Ελλήνων μεταναστών για την κατάσταση στη χώρα μας, τις γενικότερες εξελίξεις και τη μάχη των Ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Παρασκευή 7/5 στο Αουγκσμπουργκ,σε αίθουσα του "Ροζενάου Στάντιουμ" στις 7.00 μμ.
  • Αύριο Σάββατο 8/5 στο Μόναχο,στην αίθουσα των γερμανικών συνδικάτων στις 4.00 μμ.
  • Την Κυριακή 9/5 στη Νυρεμβέργη στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας στις 11 πμ.

Κατά την αναχώρηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το σκοπό του ταξιδιού, ο Χ. Φλωράκης είπε:

"Στη Γερμανία υπάρχουν πολλοί Ελληνες μετανάστες. Μονάχα στα τελευταία 8 χρόνια μετανάστευσαν πάνω από 250.000 Ελληνες εργαζόμενοι.

Το ΚΚΕ πάντα θεωρούσε και θεωρεί τους μετανάστες σαν ένα αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης και, αν θέλετε, το πιο ταλαιπωρημένο. Αναγκάστηκαν από την ανεργία και την ανέχεια να καταφεύγουν στα ξένα για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί και να γυρίσουν μετά στον τόπο τους. Δεν μπορούν, έχουν κόψει και κόβουν τους δεσμούς με την πατρίδα.

Γι' αυτό πάμε: Να τους πούμε τι ενέργειες κάναμε και κάνουμε σαν Κόμμα για τα αιτήματα τα οποία έχουν και έχουν πραγματικά αιτήματα: Για παράδειγμα, την αναγνώριση των Κοινοτήτων τους. Ορισμένα πράγματα γι' αυτούς που γυρνάνε στην Ελλάδα με τη σύνταξη, υπάρχουν προβλήματα εκπαιδευτικά, τα οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τα παλεύει. Ενδιαφέρονται επίσης οι μετανάστες να κατατοπιστούν και για την κατάσταση στη χώρα μας.

Για όλα αυτά πάμε να μιλήσουμε μαζί τους, να τους ακούσουμε και να τους ζητήσουμε στο να βοηθήσουν στο να δοθεί μια γερή απάντηση σ' όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί και γενικά και στη χώρα μας.

Τελειώνοντας, θέλω να υπογραμμίσω ότι ένα ακόμα αίτημα των μεταναστών που το παλεύει το ΚΚΕ, είναι να αποκτήσουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στη χώρα διαμονής τους και στις εθνικές εκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ