Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παιχνίδια με αριθμούς

Με... μαγειρέματα επιχείρησε να δικαιολογήσει την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της Γ' Ζώνης, χτες στη Βουλή, ο Ν. Φαρμάκης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

Με λαθροχειρίες επιχείρησε, χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας, Νικόλαος Φαρμάκης,να απαντήσει στο γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε μείωση των κονδυλίων των νοσοκομείων της Γ Ζώνης το 1999 σε σχέση με την περσινή χρονιά, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα,που συζητήθηκε στο Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τα νοσοκομεία σε περιοχές της Ηπείρου και των Ιονίων Νησιών. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε με την Ερώτησή του στοιχεία από τους προϋπολογισμούς κάθε νοσοκομείου ξεχωριστά, που αφορούσαν και τις εφημερίες των γιατρών, σε σχέση με τα κονδύλια που πραγματικά αποδόθηκαν μέσα στο 1998.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Φαρμάκης υποστήριξε, απαριθμώντας κονδύλια που διατέθηκαν για τα νοσοκομεία της περιοχής, ότι αυξήθηκαν και στις τρεις ζώνες κατά 11,6%, κατηγορώντας μάλιστα τον βουλευτή του ΚΚΕ, ότι υιοθετεί το αίτημα των γιατρών "γράφτε όσο περισσότερες εφημερίες θέλετε για να έχουμε παραπάνω αποδοχές" και σημείωσε ότι "εσείς στο ΚΚΕ έχετε την εντύπωση ότι υποστηρίζετε τους οικονομικά αδύνατους και τους ενδεείς. Δεν είναι έτσι".

Ανταπαντώντας ο Απ. Τασούλας, σημείωσε ότι το 1998 διατέθηκαν 12,5 δισεκατομμύρια δραχμές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στις εφημερίες στα Κέντρα Υγείας, τονίζοντας παράλληλα: "Εχετε περιορίσει τις δυνατότητες πραγματοποίησης εφημεριών, είναι περιορισμένη στο μισό η στελέχωση και έρχεστε με φετινή απόφαση να επιβάλετε επιπλέον περιορισμούς. Αυτό είναι το πρόβλημα!". Κάλεσε δε τον υφυπουργό να επικοινωνήσει αν θέλει με τα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων για να του εξηγήσουν την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ