Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Μια κραυγή μωρού κι ένα του δάκρυ έπνιξε τη γη απ' άκρη σ' άκρη»

Οι χιλιάδες λαού στις συγκεντρώσεις του Σαββατοκύριακου σε πόλεις της χώρας και άλλες χώρες του κόσμου έγιναν ξανά οι φωνές των χιλιάδων νεκρών της Γάζας, οι φωνές των άμαχων και των μικρών παιδιών που δολοφονήθηκαν από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Εγιναν οι φωνές του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμα σε μια λεύτερη πατρίδα.

Οι συγκεντρώσεις αυτές, συνέχεια των κινητοποιήσεων των προηγούμενων ημερών για τον ίδιο λόγο, έχουν σμπαραλιάσει κυριολεκτικά την προπαγάνδα που έστησαν κυβέρνηση και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ματαίωσαν την προσπάθειά τους να παρουσιάσουν τον παλαιστινιακό λαό ως «τρομοκράτη» και το Ισραήλ ως «θύμα». Είναι μια μεγάλη νίκη του λαού, που κατεβαίνει στους δρόμους του αγώνα και δείχνει τον δρόμο για τη συνέχιση και κλιμάκωσή του, απαιτώντας:

  • Να σταματήσει κάθε υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
  • Να μην προχωρήσει η ελληνική εμπλοκή στο ισραηλινό σχέδιο που προβλέπει την απορρόφηση εκτοπισμένων Παλαιστινίων και από την Ελλάδα.
  • Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η απαίτηση για λευτεριά γέμισε τους δρόμους της Αθήνας


Στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας χιλιάδες εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, φοιτητές και μαθητές, Ενώσεις επαγγελματιών, Σύλλογοι Γυναικών και φυσικά Παλαιστίνιοι, που ζουν ή σπουδάζουν στη χώρα μας, διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», με την πρώτη συλλαβή επαναλαμβανόμενη να αυξάνει την ένταση και να δίνει τον ρυθμό σε χιλιάδες στόματα για να το ακούσουν καλά η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που έχουν εμπλέξει τη χώρα στο μακελειό.

Καθόλου τυχαία το σύνθημα «Δολοφόνοι» ακούστηκε ξανά και ξανά όταν η πορεία πέρασε έξω από τα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ. Ακούστηκε ακόμα πιο δυνατά στην πρεσβεία του Ισραήλ.

«Από την αλληλεγγύη σας αντλούμε αποφασιστικότητα και ελπίδα»

Μήνυμα του Μοχάμετ Αμανάντι, επιτρόπου Λαϊκών Οργανώσεων και Συνδικάτων στην Παλαιστίνη, διαβάστηκε στο μεγάλο συλλαλητήριο - συναυλία στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε:

«Σας απευθύνομαι με σεβασμό στο όνομα του Παλαιστινιακού λαού, που παλεύει με την πιο φριχτή κατοχή στην Ιστορία, στο όνομα χιλιάδων Παλαιστινίων που υπερασπίζονται τη ζωή τους, την ταυτότητά τους και την ελευθερία τους για αξιοπρεπή ζωή.

Εκ μέρους όλων των Λαϊκών Παλαιστινιακών Οργανώσεων και Συνδικάτων, χαιρετίζουμε τη σημερινή σας μεγάλη συγκέντρωση, που εκφράζει τη φωνή των λαών και τη ζωντανή συνείδηση και ανθρωπιά.


Εκτιμούμε την έκφραση αλληλεγγύης με όλες τις μορφές και σας βεβαιώνουμε ότι ο λαός μας δεν θα κάνει πίσω, δεν θα σταματήσει τον αγώνα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Από την αλληλεγγύη σας αντλούμε αποφασιστικότητα και ελπίδα.

Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών, λευτεριά στην Παλαιστίνη».



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!»(2024-05-15 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ είναι με τους λαούς που αγωνίζονται και όχι με τους δολοφόνους τους(2023-11-02 00:00:00.0)
Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του(2014-08-01 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη»(2004-03-24 00:00:00.0)
Μακελειό απ' άκρη σε άκρη(2002-03-09 00:00:00.0)
Να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων(2002-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ