Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Ολη η Αθήνα μια τεράστια διαδήλωση

Από το Σύνταγμα μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία χιλιάδες διαδηλωτές καταδίκασαν τη σφαγή

Μετά και τη συναυλία ξεκίνησε η τεράστια πορεία, με ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι να «ανηφορίζει» από την πλατεία Συντάγματος προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Εκεί, που όταν έφτασε φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο ο τεράστιος όγκος της συμμετοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαδηλωτές περνούσαν μπροστά από την πρεσβεία για πάνω από 40 λεπτά, ενώ νωρίτερα, όταν η κεφαλή της διαδήλωσης προσέγγιζε το Μέγαρο Μουσικής, οι τελευταίοι διαδηλωτές ξεκινούσαν από το Σύνταγμα!

Ξεκινώντας η πορεία στην κεφαλή μπήκε η μεγάλη παλαιστινιακή σημαία. Ακολουθούσαν οι διαδηλωτές με τα πανό των σωματείων και των φορέων τους, με τα συνθήματά τους που ακούγονταν δυνατά σε όλη την Αθήνα, όπως «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός».

Οι συμμαχίες της κυβέρνησης με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ καταδικάστηκαν ξανά και ξανά, με το σύνθημα «Σύμμαχος δεν είναι το κράτος - τρομοκράτης, είναι ο λαός που γίνεται αντάρτης».

Εξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι χιλιάδες διαδηλωτές βροντοφώναξαν για τους «Φονιάδες των λαών», ξεκαθαρίζοντας «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή - ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί», και απαιτώντας «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί».


Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, που ήταν αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ. Το ανθρώπινο ποτάμι διατράνωσε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», ενώ οι μαθητές, περνώντας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, φώναζαν ασταμάτητα «δολοφόνοι - δολοφόνοι».





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ