Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Επίθεση Ισραηλινών σε αυτοκινητοπομπή αμάχων και αντίποινα

Συνεχίζονται για 30ή μέρα οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Η «Χεζμπολάχ» απάντησε με βροχή ρουκετών το βράδυ της Κυριακής στην ισραηλινή φονική επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής αμάχων στον οδικό άξονα αλ Μααΐσρα (μεταξύ των περιοχών Αϊνάτα και Αϊταρούν), με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γιαγιάς και των τριών μικρών εγγονών της.

Τα θύματα ήταν μέλη της οικογένειας του Σαμίρ Αγιούμπ, Λιβανέζου δημοσιογράφου. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ΑΝΙ), ο δημοσιογράφος τραυματίστηκε, ενώ τα τέσσερα θύματα είναι η αδερφή του και τα εγγόνια της που ακολουθούσαν το όχημα του δημοσιογράφου με το αυτοκίνητό τους.

Οι ρουκέτες της «Χεζμπολάχ», που ακολούθησαν, έπληξαν τον ισραηλινό μεθοριακό εποικισμό Κιργιάτ Σμονά δίχως να γίνουν γνωστά θύματα ή υλικές ζημιές.

Αργότερα, βουλευτής της «Χεζμπολάχ» χαρακτήρισε αυτήν την επίθεση «επικίνδυνη εξέλιξη» που μπορεί να έχει επιπτώσεις. «Ο εχθρός θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά του κατά των αμάχων», δήλωσε συγκεκριμένα στο «Ρόιτερς» ο Χασάν Φαντλάλα.

Το πρωί της Κυριακής, τέσσερις διασώστες τραυματίστηκαν στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον δύο ασθενοφόρων που ανήκαν σε τοπικό σύλλογο.

Από τις 8 Οκτώβρη, έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στον Λίβανο 81 άτομα, εκ των οποίων οι 59 είναι μαχητές της «Χεζμπολάχ».

Σε χτεσινοβραδινή ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της «Χαμάς», «Ταξιαρχίες αλ Κασάμ», αναφέρεται πως έριξαν 16 ρουκέτες σε θέσεις του ισραηλινού στρατού στην πόλη Ναχαρίγια του Ισραήλ και στα νότια περίχωρα της Χάιφα. Το Ισραήλ από τη μεριά του μέτρησε τουλάχιστον 30 εκτοξεύσεις ρουκετών από το Ισραήλ χτες βράδυ σε μία ώρα.

Νέα επίθεση από τους Χούθι

Από τη μεριά τους, οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν χτες άλλο ένα σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον «ευαίσθητων» στόχων εντός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενοπλες Δυνάμεις των Σιιτών ενόπλων, η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι «Al Masirah», οι στόχοι των αεροσκαφών ήταν «ποικίλοι και ευαίσθητοι». Λόγω της επίθεσης διακόπηκε «για ώρες» η δραστηριότητα στις βάσεις και τα αεροδρόμια που τέθηκαν στο στόχαστρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ