Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Παρέμβαση ενάντια στην προσαγωγή 36 Παλαιστινίων

Παρέμβαση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης για την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων που προσήχθησαν μετά από εκκένωση εγκαταλειμμένου κτιρίου στην Αμμουδάρα, το οποίο χρησιμοποίησαν ως προσωρινό κατάλυμα, έκανε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου.

Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, στελέχη του ΚΚΕ. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με τον αστυνομικό διευθυντή.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι «τη στιγμή που εκτυλίσσεται η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και με την ελληνική κυβέρνηση να δίνει γην και ύδωρ στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, παίρνοντας θέση υπέρ της άνευ προηγουμένου επίθεσης σε άμαχο πληθυσμό, προκαλεί ερωτήματα η προσαγωγή και εξακρίβωση στοιχείων των 36 Παλαιστινίων προσφύγων», και πρόβαλε τα αιτήματα:

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα:

- Να απελευθερώσει άμεσα τους 36 Παλαιστίνιους.

- Να σταματήσει τα κατασταλτικά μέτρα απέναντι στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στη χώρα.

- Με ευθύνη δική της από κοινού με την Περιφέρεια και τους δήμους να διασφαλίσει στέγη, τροφή και όλα τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

- Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Να κλείσει η βάση της Σούδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ