Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Καμία εμπλοκή στον πόλεμο!

«Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού - Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!». Αυτό το μήνυμα στάλθηκε από τη συγκέντρωση - συναυλία που οργάνωσαν το Σάββατο το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, με τη συμμετοχή και στήριξη εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων.

Στη συγκέντρωση, που λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών έγινε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιος Τσικριτσής.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μουσικοί της πόλης Νίκος Ζούκας, Μάκης Τοπουζλής, Βασίλης Καρμίρης, Ηλίας Νικολαΐδης, με τραγούδια για τον λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα. Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων που στήριξαν την εκδήλωση.

Χαιρέτισαν ο Μαρσέλ Βελικάι, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο αντιπρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου «e-food» Λάρισας, Αντώνης Μπομπότης, και ο Χρήστος Μπίκας, ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης χαιρέτισε η πρόεδρός της, Δήμητρα Παπαστεργίου, που, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο που παίρνει όλο και ευρύτερες διαστάσεις. Η "στρατηγική σχέση" Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με τη σφραγίδα των ΗΠΑ δεν είναι προς το "εθνικό συμφέρον", αλλά φέρνει ακόμα πιο κοντά την άμεση εμπλοκή της χώρας σε μια γενικευμένη σύρραξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό».


Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ιάσονας Ακριβός, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων τα έξης: «Εκφράζουμε ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, που δίνει τη μάχη για τη λευτεριά του, απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ. Αυτό το κράτος - δολοφόνος, που επικαλείται την "τρομοκρατία" για να δικαιολογήσει την πολύχρονη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και την κατοχική βία, που ευθύνεται για τα τεράστια εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού». Και κατήγγειλε την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, αλλά και τον ρόλο της δημοτικής αρχής της Λάρισας, που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, που κατέβασε το γιγαντοπανό του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ