Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Στα χρώματα του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κατοχή

Συνδικαλιστικές οργανώσεις, άλλοι φορείς και διαδηλωτές βρήκαν τους δικούς τους τρόπους να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσουν τη βαρβαρότητα σε βάρος του.

Πέρα από τη γνώριμη πια παλαιστινιακή μαντίλα που έχει γίνει σύμβολο αντίστασης, διαδηλωτές φορούσαν τα αυτοκόλλητα του ΠΑΜΕ με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» γραμμένο στα Αγγλικά και με στιγμιότυπο από κινητοποίηση αλληλεγγύης.

Το ίδιο σύνθημα είχαν κονκάρδες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής κυκλοφόρησε λευκά μπλουζάκια, με μια γροθιά στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας και το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Μια ομάδα διαδηλωτών φορούσαν λευκές μάσκες κρατώντας πικέτες με τις φράσεις «120 χώρες υπερψήφισαν κατάπαυση του πυρός - Η Ελλάδα όχι - Οχι στο όνομά μας». Μπροστά τους κείτονταν ομοιώματα βρεφών τυλιγμένα σε νεκρικά σεντόνια, ένας συμβολισμός της βαρβαρότητας, αναπαράσταση της φρίκης και της κτηνωδίας που συμβαίνει αυτές τις μέρες σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια ώρα, τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας υπήρχαν σχεδόν σε κάθε πανό σωματείων και μαζικών φορέων, ενώ πικέτες αναπαρήγαγαν εικόνες από την επίγεια κόλαση της ισραηλινής επίθεσης που ζει ο λαός της Γάζας.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ