Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Ελπίζουμε να έχουμε πατρίδα, να ζούμε χωρίς φόβο...

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία των παιδιών από την Παλαιστίνη

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ήταν όταν δύο μικρά παιδιά, το ένα από την Παλαιστίνη και το άλλο από την Ελλάδα, φορώντας παλαιστινιακές μαντίλες, μίλησαν στα Αραβικά και στα Ελληνικά, περιγράφοντας τη ζωή των συνομηλίκων τους στη Γάζα.

Μετέφεραν τη ζωή στην κατοχή, τι βιώνουν τα παιδιά από την ισραηλινή κατοχή που βομβαρδίζει τα σπίτια τους. «Σκοτώνουν τις μανάδες και τους πατεράδες μας, τους φίλους μας, μετατρέπουν πολλούς από εμάς σε κομμάτια κάτω από τα ερείπια», ανέφεραν, με την πλατεία ολόκληρη να αφουγκράζεται τον σπαραγμό των άνω των 4.000 παιδιών που έχουν σκοτωθεί από το κράτος - τρομοκράτη.

Μίλησαν επίσης για τις ελπίδες τους: «Ελπίζουμε να έχουμε μια πατρίδα στην οποία θα ζούμε ειρηνικά, να πηγαίνουμε στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, σε οικογενειακές και σχολικές εκδρομές, να ζωγραφίζουμε κάτω από τα δέντρα έναν καθαρό ουρανό και έναν λαμπερό ήλιο. Μια χώρα στην οποία θα ζούμε με ασφάλεια και χωρίς φόβο».

Και προκαλώντας δάκρυα στους συγκεντρωμένους μετέφεραν μια ακόμα τους ελπίδα: «Ελπίζουμε να μας επισκεφθείτε με τα παιδιά σας και να σας συστήσουμε στην αγαπημένη μας γη, για να παίξουμε μαζί...».

Συμβολική αναπαράσταση του εγκλήματος


Νωρίτερα, μια συμβολική αναπαράσταση της βαρβαρότητας και του εγκλήματος σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, που δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους αμάχους ακόμα και βρέφη, συγκλόνισε τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα, στο μεγάλο συλλαλητήριο - συναυλία αλληλεγγύης.

Ομοιώματα μικρών παιδιών τυλιγμένα, όπως στις εικόνες φρίκης από την Λωρίδα της Γάζας, μαζί με πικέτες που καταδικάζουν την αποχή της ελληνικής κυβέρνησης στο ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός, τοποθετήθηκαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ